Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina milliyetçi hareket partisi astım

Emeklilerden ‘Kademeli Maaş’ Zammına Tepki

Hükümet’in yılın ikinci 6 ayına ilişkin 7500 TL emekli aylığı üzerinde maaş alanlara kademeli zam düzenlemesi yapılacak söylemlerine uzun süre ve yüksek prim ödemesi yapan emekliler tepki gösteriyor.

Uzun süre ve yüksek prim ödemesi yapan emekliler yapılması gündemde olan kademeli emekli zammının haksızlık olacağını belirterek tepkilerini dile getiriyor.

“AZ GÜN, AZ PRİME YÜKSEK ZAM”

“5000 gün ve asgari ücret ile prim yatıran bir kişi ile 12000 gün ve yüksek prim yatıran arasında fark olması gerektiğini belirten emekliler bu düzenlemenin bundan sonra çalışanlar için asgari ücret patlaması yapacağını alınan asgari ücret fazlasının elden alınma yolu açacağından devletin vergi kaybı yaşayacağını belirtiyorlar.

“YÜKSEK PİRİM ÖDEMENİN ÖNEMİ KALMIYOR”

7500 TL üzerinde aylık alan SGK ve Bağ-Kur emeklileri içinse kademeli bir artış sağlanacak olması 7.500-10.000, 10.000-15.000, 15.00-20.000 ve 20.000 TL’nin üzerine kademeli olarak emekli zammı belirlenecek olması 9.950 TL alan bir emeklinin 10.000 TL emekli maaş alan birinin üzerine çıkıyor olması ayrıca tepki konusu oldu.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.