Galataport Projesi İçin 1 Milyar 20 Milyon Euro’luk Finansman Kredisi Sağlandı

Doğuş Grubu’nun Bilgili Holding ile ortak olduğu Galataport projesi için 1 milyar 20 milyon Euro değerinde finansman sağlandı. Türkiye’nin önde gelen bankalarından Garanti Bankası, Yapı Kredi, İş Bankası, Ziraat Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Finansbank’ın oluşturduğu konsorsiyumla imzalanan finansman anlaşması kapsamında, projenin 2018 yılının son çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor.

Galataport projesi, Doğuş Holding A.Ş. ve BLG Gayrimenkul Yatırımları ve Ticaret A.Ş. ortaklığında hayata geçirildi. Şu anda halkın kullanımına kapalı olan ancak proje bitiminde tamamen halka açılacak sahil şeridini de kapsayan Galataport,’un 2018 yılının son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Projenin finansmanında kullanılmak üzere Türkiye’nin önde gelen 6 bankasından rekor düzeyde kredi sağlanmış olması projenin ilerlemesi anlamında büyük katkı sağlayacak.

İstanbul’un tarihi değerlerinden Karaköy ve Tophane’yi birbirine bağlayan bölgede yer alan Galataport projesinin inşaat faaliyetlerinde kullanılmak üzere 1 milyar 20 milyon Euro değerinde, 14 yıl vadeli proje finansman sözleşmesi imzalayan Doğuş Grubu ve Bilgili Holding, bu vadede sağladığı proje finansmanı ile gerek bölgesel, gerek makroekonomik açıdan Türkiye ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacak.

Galataport projesinin finansmanının imza töreninde konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, “Doğuş Grubu olarak, yarım asrı aşan süreçte tüm yatırımlarımızda stratejimizi ekonomiye katkı sağlayarak, ülkemize değer katmak üzerine şekillendirdik. Bu strateji ile de yolumuza devam ediyoruz. Galataport projesi bu kapsamda hayata geçirilen önemli yatırımlarımızın başında yer alıyor. Bölgesel ve makroekonomik açıdan Türkiye ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacak bu kıymetli projeye inanan ve destek veren başta ülkemizin değerli bankalarının temsilcileri olmak üzere tüm taraflara en derin teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, “Bankacılık sektörünün önemli temsilcilerinden Garanti Bankası, Yapı Kredi, İş Bankası, Ziraat Bankası, TSKB ve Finansbank’tan oluşan konsorsiyum ile 1 milyar 20 milyon Euro’luk proje finansmanına imza atmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu ölçekte ve bu vadede bir proje finansmanının sonuca ulaştırılmış olması proje ve hissedar şirketleri için olduğu kadar, ülkemiz için de çok önemli bir başarı göstergesidir” ifadelerini kullandı.  

Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili de, İstanbul’un siluetini ve sosyal yaşantısını değiştirecek, halkın denizle buluşmasını sağlayacak bir projede Doğuş Grubu ile ortaklık yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Bilgili Holding olarak geçmişte şehre kazandırdıkları projelerde her zaman tarihe, şehrin kültürel dokusuna saygılı olmaya ve sadık kalmaya özen gösterdiklerini belirten Bilgili, “Şu anda Holding’imizin içerisinde bulunduğu en önemli proje olan Galataport ile İstanbul’un merkezinde yıllardır atıl kalmış olan bu bölgenin bir an evvel dönüştürülüp, halkın kullanımına kazandırılması en büyük hedefimiz. Ülkemiz için çok önemli olan bu dev yatırımda bizlere inanan ve destek veren, Türk bankacılığının gücünü bu proje ile tekrar herkese kanıtlayan konsorsiyum üyesi bankalara ve değerli yöneticilerine gönülden teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.