Öne Çıkanlar türkiye gündem özel meme kanseri burgan bank TarımGFE Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Metina ihracat tarımsal ABP Genel Başkanı Bedir Yalçın Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedir Yalçın Nisan 2024 Enflasyonu

Maliye Bakanı Ağbal: Bütçe Temmuz'da 129 Milyon Lira Fazla Verdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bütçe'nin Temmuzda 129 milyon lira fazla verdiğini açıkladı

Maliye Bakanı Ağbal, bütçenin Temmuz'da 129 milyon lira, Ocak-Temmuz aylarını kapsayan 7 aylık dönemde ise 1,3 milyar lira fazla verdiğini bildirdi. 
Ağbal, bu yılın 7 aylık döneme ilişikin bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi.
Bakan Ağbal, Bütçedeki güçlü performansını bu yılın temmuz ayında da sürdüğüne işaret ederek, Temmuz ayında bütçenin hem aylık hem de kümülatif olarak fazla verdiğini vurguladı.
2015 Temmuz ayında 5,4 milyar lira açık veren bütçenin bu yıl 129 milyon lira fazla vererek, 5,5 milyar liralık iyileşme gösterdiğini belirten Ağbal, benzer şekilde Ocak-Temmuz döneminde de bütçe dengesinin geçen yılın aynı dönemine göre 5,9 milyar lira iyileşerek, 1,3 milyar lira fazla verdiğini kaydetti.
Ağbal, "Bu yılın temmuz ayında faiz dışı fazla 4,3 milyar lira ile geçen yılın aynı dönemine göre 4,7 milyar lira iyileşme gösterdi. Yılın ilk 7 ayında faiz dışı fazla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 31,9 milyar lira oldu. Ekonomimizin en güçlü yanlarından birini oluşturan mali disipline kararlılıkla devam ediyoruz. Global ekonomideki kırılganlık ve belirsizliklerin devam ettiği bir ortamda, Türkiye ekonomisi güçlü yönlerini devam ettirme ve daha da pekiştirme görünümünü koruyor. Bütçe disiplini yanında, ekonomimize daha da güç katacak yapısal reformlara da hız kesmeden devam edeceğiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.