Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır bodrum konya sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam ırak abd

Maliye Bakanı’ndan Promosyon Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, emekliye promosyonun ne zaman verileceğine ilişkin açıklamada bulundu. Ağbal, “Promosyonla ilgili konu çalışılıyor, henüz bitmedi, inşallah en yakın zamanda bu çalışmaların da tamamlanıp emeklilerimizin de bu promosyonu almalarını ben de şahsen gönülden arzuluyorum” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda, emekliye promosyon konusunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Ağbal, “Banka promosyonları konusunda biliyorsunuz, Çalışma Bakanımız ilgili kurumlarla çalışmalarını sürdürüyor, zaman zaman bu konuda açıklamalar da yapıyor. Bu açıklamalar çerçevesinde, Maliye Bakanı olarak benim bu açıklamalara ilave söyleyecek bir bilgim bulunmamaktadır” derken, promosyonla ilgili konuda çalışıldığını, en yakın zamanda bu çalışmaların tamamlanıp emeklilerin promosyon almasını arzuladığını söyledi.
 
“Yaklaşık Olarak Yüzde 420 Nominal Artış Var”
 
SSK emekli aylığının 2002 Aralık ayında 257 lirayken şu anda SSK en düşük emekli aylığının bin 339 liraya çıktığını belirten Ağbal,  şöyle dedi:
 
“Yaklaşık olarak yüzde 420 nominal artış var, yüzde 60 da reel artış var, yani en düşük SSK emekli aylığı enflasyonun üzerinde yüzde 60 artmış. Yine, SSK esnaf BAĞ-KUR emekli aylığına baktığımızda, 2002 yılında esnaf BAĞ-KUR emekli aylığı 149 liraymış, şu anda bin 199 liraya çıkmış, reel artış yüzde 147, yani enflasyonu arındırdıktan sonra yüzde 147 artış yapmışız. Yaklaşık olarak 2015 Temmuzda seyyanen 100 lira artış yaptık, yine 2016'nın başında emeklilerimize bir defa daha olmak üzere 100 lira daha seyyanen artış yaptık. Bu nedenle, 2016 yılında yani 2015 Haziranından 2016 Ocak’ına kadar olan dönemde yani altı ayı aşan bir dönemde emekli aylıklarında yaklaşık yüzde 17 artış oldu.”
 
“Memur Emeklisi Olup Otuz Yıldan Fazla Çalışanlara Ödenmesi Gereken Emekli İkramiyesi”
 
Bakan Ağbal, memur emeklisi olup otuz yıldan fazla çalışanlara ödenmesi gereken emekli ikramiyesi konusunun şu anda Danıştay’da ve idare mahkemelerinde davaların devam ettiğine işaret ederek, “Buradaki yargı kararlarının alacağı aşamaya göre bu konuda da idare gerekli işlemleri yapacaktır” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.