Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina burgan bank dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu

Palandöken: Zorunlu Asansör Sigortası Kazaları Azaltır

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Denetlenen asansörlerin 90 bine yakını tehlikeli bulunmuştu. Bu durum da asansörlere sigorta uygulamasını zorunlu kılmak için yeterli bir sebep. Bu uygulamanın hayata geçirilmesi ile zorunlu asansör sigortası uygulaması asansör kazalarını azaltacaktır” dedi.

TESK Başkanı Palandöken zorunlu asansör sigortasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Palandöken, insan hayatının önemsenmesi gerektiğini ve zorunlu asansör sigortasının esnafa da yarayacağını belirtti. Palandöken, zorunlu sigorta uygulaması geldiğinde asansör kazalarının azalacağını vurgulayarak, “Denetlenen asansörlerin 90 bine yakını tehlikeli bulunmuştu. Bu durum da asansörlere sigorta uygulamasını zorunlu kılmak için yeterli bir sebep. Bu uygulamanın hayata geçirilmesi ile zorunlu asansör sigortası uygulaması asansör kazalarını azaltacaktır. En önemlisi yaşanacak kazalara ve insanların bedensel zararlarına karşı bina sahipleri ya da apartman yöneticileri tarafından sigorta yaptırılacak” ifadelerini kullandı.

Denetimler sayesinde asansörlere herkesin güvenle bineceğini ve iş hanlarının üst katlarında bulunan esnafın artık müşteri kaybına uğramayacağını kaydeden Palandöken, “Asansör tamir ve bakımı yapan esnafımızın işlerinde de yoğunluk yaşanacaktır. Henüz denetlenemeyen 121 bin asansör daha var. Bu asansörlerin de denetlenmesi ile esnaf da vatandaş da mağdur olmaktan kurtulacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.