Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Metina burgan bank

Resmi Rezerv Varlıkları 107.3 Milyar Dolar Oldu

Resmi rezerv varlıkları, Mayıs ayında 4.2 azalarak 107.3 milyar Dolar oldu. Döviz varlıkları 81.3 milyar Dolar, altın cinsinden rezerv varlıkları ise 24.5 milyar Dolar oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, (TCMB) 2018 yılının Mayıs ayına ilişkin Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi verilerini açıkladı. Buna göre, resmi rezerv varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 4.2 azalarak 107.3 milyar Dolar oldu. Bu dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 4.7 azalarak 81.3 milyar Dolar, altın cinsinden rezerv varlıkları yüzde 2.4 oranında azalarak 24.5 milyar Dolar oldu.

Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz yükümlülükleri (döviz kredileri, menkul kıymetler, Kredi Mektuplu Döviz Tevdiat Hesapları-KMDTH) bir önceki aya göre yüzde 1.8 oranında azalarak 10.8 milyar Dolar oldu. Bu tutarın 6.6 milyar Doları anapara, 4.2 milyar Dolar faizlerden oluştu. TCMB açıklamasında söz konusu anapara ve faiz yükümlülüklerinin 1 milyar Doları bir ay, 0.8 milyar Doları 2-3 ay ve 9 milyar Doları 4-12 ay içerisinde ödeneceği belirtildi.

1 yıl içinde ödenecek hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden oluşan şarta bağlı döviz yükümlülükleri ise bir önceki aya göre yüzde 4.1 azalarak 62.4 milyar Dolar oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.