Öne Çıkanlar türkiye çin ihracat galatasaray ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel gündem özeti meme kanseri Metina astım burgan bank

SAMEKS Verileri Açıklandı

Ağustos ayı Satınalma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) verileri İstanbul’da açıklandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), üniversitelerle ve çeşitli akademik kesimlerle 1 yıllık ortak çalışmaların neticesinde ön raporlarını hazırladıkları SAMEKS Ağustos ayı verileri açıklandı.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, hem sanayi hem hizmetler sektöründeki işletmelerin girdi alımlarını artırmasının, gelecekle ilgili umutlu beklentileri koruduğunu ifade etti.
MÜSİAD tarafından yapılan açıklamada “Ağustos ayında Sanayi Endeksi bir önceki aya göre 4,3 puan artarak 52,0 seviyesine yükselirken, Hizmet Endeksi de bir önceki aya göre 6,6 puan artarak 49,6 değerine yükselmiştir. Buna bağlı olarak, SAMEKS Bileşik Endeksi Ağustos ayında 50,3 puanlık değeriyle, yeniden 50 referans puanının üzerinde yer alarak Ağustos ayında ekonomik aktivitenin hareketli olduğunu göstermektedir” ifadeleri yer aldı.



“Gelecekle İlgili Umutlu Beklentiler Korunuyor”


Ağustos ayı SAMEKS verileri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Olpak, “2016 yılının ilk yarısında 52,6 puanlık ortalamasıyla Türkiye ekonomisindeki canlılığa işaret eden SAMEKS, 15 Temmuz darbe girişiminin de etkisiyle, yılın 3. çeyreğine 50 referans puanının altında başlamıştı. Ağustos 2016 dönemi itibariyle yeninden 50 referans puanının üzerinde gerçekleşen SAMEKS ve Türkiye ekonomisinde son açıklanan temel makroekonomik göstergeler, 26 çeyrektir süregelen pozitif büyüme sürecinin devam ettiğine işaret etmektedir.
Ağustos ayında hem sanayi hem hizmetler sektöründeki işletmelerin girdi alımlarını artırması, gelecekle ilgili umutlu beklentileri koruduklarını göstermektedir. Bilhassa sanayi sektöründe mal ve hizmet alımlarının yanı sıra istihdamın da artmaya devam etmesi, önümüzdeki aylarda üretimin artış eğilimini sürdüreceği ihtimalini güçlendirmektedir” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.