Öne Çıkanlar terörist Sera çin fibabanka Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Beşerî Gözcüler filminin yeni posteri Avukat Sema Aksoy Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Birader (Shaqow)

Şimşek: “Ekonomik Politikaları Değiştirmeye Gidilmesi Beklenmemeli”

Türkiye’de yaşanan son gelişmeler ve bu gelişmelerin ekonomiye potansiyel etkilerini değerlendirmek üzere uluslararası bir yatırımcı telekonferansına ev sahipliği yapan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek piyasa ekonomisinin ve Türk finansal varlıklarının sağlıklı bir şekilde işlem görmeye devam ettiğini belirterek. “Türkiye’nin ekonomik politikalarında bir değişikliğe gitmesi beklenmemelidir” dedi.
 
“Ekonomik Politikaları Değiştirmeye Gidilmesi Beklenmemeli”
 
Şimşek, söz konusu olayların Türkiye ekonomisine etkilerinin sınırlı ve kısa süreli olmasını beklediklerini, piyasa ekonomisinin işlemeye ve Türk finansal varlıklarının sağlıklı bir şekilde işlem görmeye devam ettiğini belirtti.
 
“Türkiye’nin ekonomik politikalarında bir değişikliğe gitmesi beklenmemelidir. Mali disiplin önceliklerimiz arasında olmaya devam edecektir. Ekonomik reform gündemini kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz” diyen Şimşek sözlerine tasarrufların artırılması için gereken adımları hızlıca atmaya kararlı olduklarını belirtti.
 
Şimşek sözlerine, “Bilindiği gibi ilk çeyrek büyümesi yüzde 4,8 olarak gerçekleşmişti; büyüme ikinci çeyrekte biraz zayıflamakla birlikte geçekleşmenin yine güçlü olacağını öngörüyoruz. Büyümede farklı bir trend görülmesi halinde gerekli önlemleri alarak bu duruma müdahale edecek mali alanımız bulunmaktadır” ifadeleriyle devam etti.
 
“Kredi Derecelendirme Kuruluşlarını Bilgilendirmek İçin Gerekli Temasları Sağlıyoruz”
 
Şimşek, yatırım yapılabilir seviyede ülke kredi notumuzun korunmasının Türkiye için önemli olduğunu, kredi derecelendirme kuruluşları tarafından son dönemde yayımlanan raporlarda yer alan kurumsal yapının zayıfladığına yönelik değerlendirmelere katılmadıklarını belirterek, “Aslında tam tersine bu süreçten kurumlarımız daha güçlenmiş olarak çıkacak. Kredi derecelendirme kuruluşlarını en iyi şekilde bilgilendirmek için gerekli temasları sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Darbenin Bertaraf Edilmesi Demokrasiyi Güçlendirecek”
 
Şimşek, “Söz konusu darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ülkemiz demokrasisini güçlendirerek, halk içerisindeki gerilim ve kutuplaşmayı azaltmış olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullanarak, ileriye yönelik olarak da bu iyileşmenin devam etmesi için muhalefet ile diyalog içerisinde çalışmaları devam etmeyi hedeflediklerini belirtti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.