Öne Çıkanlar Covid19 Kovid19 ANTALYA istanbul Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu cumhurbaşkanı erdoğan Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

Ticaret Bakanı Pekcan: 169 Milyar Dolar Olarak Belirlediğimiz OVP Hedefimize Ulaşacağız

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatın Temmuz'da yüzde 11.8 artarak 14.1 milyar Dolar olmasına ilişkin, “Bu artış, 169 milyar Dolar olarak belirlediğimiz Orta Vadeli Plan hedefimize ulaşacağımızı gösteriyor” dedi.

Ticaret Bakanı Pekcan, Temmuz ayı geçici dış ticaret rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İhracatın Temmuz ayında yüzde 11.8’lik artışla 14.1 milyar Dolara ulaştığını hatırlatan Pekcan, “Bu artış, 169 milyar Dolar olarak belirlediğimiz Orta Vadeli Plan hedefimize ulaşacağımızı bizlere gösteriyor” dedi.

İthalat Temmuzda Yüzde 6.4 Düştü

Temmuz ayında ithalatta yüzde 6.4’lük bir düşüş olduğunu kaydeden Ticaret Bakanı Pekcan, ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 58.1’den yüzde 70.1’e yükseldiğini belirtti.

Pekcan, ihracat performansını daha da arttırmak için kısa süre içinde kamu ve sivil toplumun güçlerini, fikirlerini birleştirerek yeni projelere imza atacaklarını ifade etti. Pekcan, temel hedeflerinin ihracat gelirlerini yükseltmek olduğunu da kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.