TİM’den Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşlarına Çağrı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), “Moody's ve diğer derecelendirme kuruluşlarının notumuzu olumsuz yönde revize etmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Olumsuz bir revizyonun, kazanan demokrasi ve istikrar iken, karşı tarafın ödüllendirilmesi anlamına geleceğini de hatırlatmak isteriz” dedi.

TİM, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kazananın demokrasi olduğunu belirterek uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’ye ilişkin olumsuz bir not vermemesi gerektiğini ifade etti. TİM tarafından yapılan açıklamada, bugünden sonra, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarını bozacak hiçbir örgütlenmenin, yaşama şansı bulamayacağı belirtilerek, “Moody's yetkililerine göre Türkiye'ye dönük incelemeler 1 ile 3 ay içerisinde tamamlanacak. Bu süre zarfında Türkiye'de gündem çoktan darbe girişimi olmaktan çıkacak. Tekrar ekonomi, üretim ve ihracat olmaya devam edecektir. Türkiye yüksek büyüme performansını sürdürmeye ve ekonomik reformlarını ardı arkasına yapmaya devam edecektir” denildi.

-“YAŞANANLAR, TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİNE ULAŞMASINDA BİR AKSAMA MEYDANA GETİRMEYECEK”-

TİM, hükümetin yakın zamanda yatırım ortamının iyileştirilmesi ile ilgili bir torba yasayı Meclis'ten geçirdiğini, bu hafta içinde yeni yatırım teşviklerini ve ihracat desteklerini içeren yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirileceğini hatırlattı. Yasa tasarısının yaşananlar sebebiyle ertelenmek durumunda kaldığını belirten TİM, şunları kaydetti:

“Şundan hiç şüphemiz yok ki, çok yakında bu tasarı da Yüce Meclisimizden geçecektir. Bu yaşananlar, Türkiye'nin hedeflerine ulaşması önünde en ufak bir aksama meydana getirmeyecektir.

Ülkemizin kredi notunda olumsuz anlamda bir değişim yapılmasına sebebiyet verecek bir gelişme yaşanmayacağını düşünüyoruz. Bizler, Hükümetimizin verdiği desteklerle daha fazla üretip daha fazla ihracat yapmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla, Moody's  ve diğer derecelendirme kuruluşlarının notumuzu olumsuz yönde revize etmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Olumsuz bir revizyonun, kazanan demokrasi ve istikrar iken, karşı tarafın ödüllendirilmesi anlamına geleceğini de hatırlatmak isteriz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.