Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır bodrum konya cumhurbaşkanı erdoğan ırak sgk abd zam

Zeybekci: İhracattaki Gidişat 2017 Beklentilerimizi Pekiştiriyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dış ticaret verilerine ilişkin, “İhracatımızdaki olumlu gidişat, 2017 için beklentilerimizi pekiştiriyor” dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Kasım ayına ilişkin dış ticaret verilerini değerlendirdi. Zeybekci, “2016 yılının son aylarında ihracatımızdaki olumlu gidişat, 2017 için beklentilerimizi pekiştiriyor. Yeni uygulamalarımız ve ihracat odaklı politikalarımızla 2017 yılında ihracatımız hızlı şekilde artış trendi yakalayacaktır” dedi.
TÜİK verilerine göre, Kasım ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,7 artarak 12,8 milyar dolar, dış ticaret hacmi yüzde 7,6 artarak 29,8 milyar dolar oldu. 11 ay itibariyle ihracat yüzde 1,7 düşüşle 129,7 milyar dolar, dış ticaret açığı ise yüzde 11,8 azalarak 50,4 milyar dolar oldu. Türkiye’nin en fazla ihracat taptığı bölge ise yüzde 46,7 ile Avrupa Birliği oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.