Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Akbank Kısa Film Festivali 12. Kez Sinemaseverlerle Buluştu

Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl 7 - 17 Mart tarihleri arasında 12. kez düzenleniyor. 10 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir program sunan festival, bu yıl ilk kez eklenen “Perspektif” bölümü ve dünyanın farklı bölgelerinden kısa filmlerle yelpazesini genişletiyor.

45 ülkeden toplam 822 kısa filmin başvurduğu 12. Akbank Kısa Film Festivali,  "festival kısaları", "dünyadan kısalar", "kısadan uzuna", "deneyimler", "belgesel sinema", "perspektif" ve "özel gösterim" kategorilerinde 28 ülkeden toplam 104 filmi seyirciyle buluşturacak.

 

-ÖZEL GÖSTERİMLER-

12. Akbank Kısa Film Festivali’nin "deneyimler" bölümü, bu yıl dünya sinemasının Altın Ayı ödüllü büyük usta Cafer Panahi’nin sinemasını inceliyor. Yönetmenin son filmi Taksi Tahran ve kısa filmlerinin sinemaseverlerle buluşacağı programda, ayrıca 11 Mart Cuma günü saat:18.30’da kızı Solmaz Panahi ve kurgu yönetmeni Mastaneh Mohajer’in konuşmacı olarak katılacağı bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

Bu yıl Macar Sineması’na ayrılan "özel gösterim" bölümünün konukları, Dávid Géczy ve Gábor Hörcher olacak. Dávid Géczy ve Gábor Hörcher 9 Mart Çarşamba günü saat 18.30’da, Saraybosna Film Festivali’nin programcısı Elma Tataragic,  Shorts International’ın kurucusu ve Oscar Akademi üyelerinden Carter Pilcher ise 12 Mart Cumartesi günü saat 18.30’da gerçekleştirilecek söyleşilerle deneyimlerini festival takipçileriyle paylaşacak.

 

 

-ATÖLYE ÇALIŞMALARI- 

12. Akbank Kısa Film Festivali programında bu yıl da söyleşi ve atölye çalışmaları ağırlıkta olacak. “Atölye çalışmaları" bölümünde İran’da 50’den fazla uzun metraj filmin kurgusunu yapan, Cafer Panahi, Asghar Farhadi, Hana Makhmalbaf gibi birçok önemli yönetmenle çalışan Mastaneh Mohajer, 10 Mart Perşembe günü saat 16.00’da Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği atölye çalışması ile deneyimlerini sinema severlerle paylaşacak.

Festival kapsamında 11 Mart Cuma günü saat 16.00’da “Murathan Özbek ile Görsel İfade”; 12 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te “Ferhat Öçmen ile Görüntü Yönetmenliği” atölyeleri sinemaseverlere ilginç deneyimler yaşatacak. Dr. Güven Çatak ise Sami Hamid ile birlikte 12 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te Bahçeşehir Üniversitesi’nde “Sanal Gerçeklik: Yeni Bir Anlatı Biçimi” atölyesi düzenleyecek.

 12. Akbank Kısa Film Festivali, söyleşileriyle ise sektörün önemli isimlerini sinemaseverlerle bir araya getirecek. 10 Mart Perşembe günü saat:18.30’da “Oyuncu Gözüyle Kısa Film” başlıklı söyleşide Tuba Büyüküstün, Türkü Turan, Settar Tanrıöğen, Bülent Emin Yarar ve Onur Ünsal ve 16 Mart Çarşamba günü saat 18.30 “Bir Yönetmenle Kısadan Uzuna” başlıklı söyleşide Nadir Sarıbacak deneyimlerini sinemaseverlere aktaracak.

 

-SONUÇLAR 17 MART TA AÇIKLANACAK-

45 ülkeden toplam 822 film başvurduğu Ulusal ve Uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmanın sonuçları 17 Mart 2016, Perşembe günü  gerçekleştirilecek ödül gecesi ile açıklanacak. Yarışma jürisi tarafından en iyi film olarak seçilecek yapımların yönetmenleri Akbank Sanat tarafından; 5 bin Dolar ile ödüllendirilecek ve 12. Akbank Kısa Film Festivali’nin ardından "Ödüllü Filmler Üniversitelerde" etkinliği kapsamında; Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversite kampüslerinde gösterilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.