Öne Çıkanlar Covid19 cumhurbaşkanı erdoğan Kovid19 ANTALYA istanbul Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca COVID19 aşısı

BDS Bir İlkle Seyirci Karşısında: "Uçlar"

Bodrum Deneme Sahnesi (BDS) bu yıl William Mastrosimone’nin yazdığı, Arif Akkaya’nın yapımcılığını ve yönetmenliği üstlendiği, ‘’Uçlar’’adlı oyunla Bodrum’da seyirci karşısına yine bir ilk ile çıkacak. BDS, klasik tiyatro sahnesinden vazgeçerek oyunu olayın geçtiği evin içine yani gerçek mekanına taşıyacak ve oyun 40 seyirci ile sınırlı   olacak.  

Oyun 17 Temmuz’dan itibaren her Pazartesi saat 21.00’de Bitez Masal Mekan’da sergilenecek. Oyunda Marjorie’yi Özlem Uslu, Raul’u Mehmet Altıntaş,Terry’i İrem Ersoy ve Patricia’yı İlkay Zengin oynayacak. 

Mastrosimone’nin yazdığı oyun, çağlar boyunca süregelen sınıf ayrımı, toplum baskısı, adalet sistemi ve ataerkil düzende kadının konumu gibi evrensel sorunları çarpıcı bir biçimde ele alıyor. Uçlar, farklı sınıflardan bir araya gelmiş dört kişinin bir evde var olma, hayatta kalma mücadelesini içeriyor.

Yurtiçi ve yurtdışında birçok atölye çalışması yapan ve pantomim sanatçısı Okan Patırer’in heykel adam çalışmasıyla birlikte,oyunun tanıtımı 21 Haziran Çarşamba günü saat 19.00 da yapılacak. Dibeklihan’da okunacak basın bülteninin ardından ‘’Uçlar’’ oyunundan kısa bir bölüm oynanacak. Oyunun basın açıklamasına BDS kurucularından Nejat İşler ve yanı sıra Tarık Pabuççuoğlu, Sezai Altekin, Alp Öyken, Esra Akkaya,Şeyla Halis gibi deneyimli oyuncuların da katılması bekleniyor. 

Nejat İşler ve Arif Akkaya Önderliğinde Bodrum Deneme Sahnesi

Bodrum Deneme Sahnesi Nejat İşler ve Arif Akkaya önderliğinde 2016 yılı Şubat ayında kuruldu. Tiyatro bölümü öğrencilerinden oluşan BDS, bir sene boyunca deneyimli tiyatro sanatçılarıyla çeşitli atölyeler yaptı.Bununla birlikte; Sezai Altekin, Tarık Papuççuoğlu Alp Öyken ve Volkan Sağırosmanoğlu gibi usta oyuncular söyleşilerle tecrübelerini aktarıp BDS’ye destek oldular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.