Öne Çıkanlar türkiye galatasaray gündem özeti ihracat çin Prof. Dr. Nevzat Tarhan bugünün gündemi kınama Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tüpraş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Google Aysel Gürel’in 89. Yaşını Kutluyor

Google, Aysel Gürel’in doğumunun 89. yılını özel olarak hazırlanan doodle ile kutluyor.

Ülkemizin sevilen şarkı sözü yazarı ve sinema-tiyatro oyuncularından Aysel Gürel, 7 Şubat 1929'da Denizli Sarayköy dünyaya geldi. Gürel yaşasaydı bugün 89 yaşında olacaktı.

Canlı ve gözüpek kişiliğiyle öne çıkan Gürel aralarında Sezen Aksu, Nilüfer, Tarkan ve Sertab Erener’in de yer aldığı çok sayıda efsanevi şarkıcının yanı sıra gelecek vaat eden yeni yetenekler için de kaleme aldığı, kaybedilen ve bulunan aşklara dair şarkı sözleriyle 1970’lerin sonundan 2000’lere uzanan dönemde Türk pop müziğine damgasını vurdu. Bıraktığı mirasla etkisini hala devam ettiriyor ve geride kalan sözlerle bugün hala şarkılar yapılmaya devam ediyor.

Doodle Hakkında

Google logosunda eğlenceli ve şaşırtıcı olarak yapılan ve Doodle olarak adlandırılan değişiklikler festivaller ve yıl dönümlerinin yanı sıra ünlü sanatçıların, kâşiflerin ve bilim insanlarının doğum günlerini kutlamak amacıyla hazırlanmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.