Öne Çıkanlar ankara tsk chp konya deprem diyarbakır sgk bodrum ırak pkk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank cumhurbaşkanı erdoğan

İstanbul'da "Sinemada Yerli Dil Arayışları ve Ahmet Uluçay" Semineri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, sinemada hakiki dili bulmaya yol gösterecek ve yerlilik arayışına katkı sağlayacak “Sinemada Yerli Dil Arayışları ve Ahmet Uluçay” konulu özel bir program düzenleyecek.

İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile İstanbul Tasarım Merkezi, sinemanın ana meselesi olan dilin nasıl inşa edildiği, toplumların bu konudaki etkisi, yönetmen Ahmet Uluçay’ın yaşadığı toplumun doğal reflekslerinden yola çıkarak kurduğu dilin sinemasındaki yansıması ve sinemada yerlilik temasının konuşulacağı seminere ev sahipliği yapacak.“Sinemada Yerli Dil Arayışları ve Ahmet Uluçay” programı, İstanbul Tasarım Merkezi Seminer Salonu’nda 26 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'da başlayacak. Seminerde, yönetmen İsmail Güneş,sinema tarihçisi Enver Gülşen ve şair Güven Adıgüzel de bulunacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.