Öne Çıkanlar türkiye çin ihracat gündem özel gündem özeti meme kanseri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina astım burgan bank kınama galatasaray

‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ Sergisi 23 Nisan’da Tüm Çocuklara Ücretsiz Olacak

Mühendis, tarihçi, grafik sanatçıları ve zanaatkarlardan oluşan 22 kişilik bir ekip tarafından 10 yıllık titiz bir çalışma sonucunda hazırlanan ve dünyanın en kapsamlı Leonardo Da Vinci sergisi olan ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ ziyaretçilerden gelen yoğun ilgi nedeniyle 23 Nisan’a kadar uzatıldı. UNIQ Müze, çocukların bayram coşkusuna da destek olmak için 3 - 16 yaş aralığındaki tüm çocukları 23 Nisan günü ücretsiz olarak ağırlayacak.

Serginin açıldığı günden beri en çok ilgi gören eserleri Da Vinci’nin Sultan II. Beyazıt döneminde inşa etmek istediği Haliç Köprüsü’nün maketi ve Mona Lisa röprodüksiyonu. Belçika Tongerlo Manastırı’nda bulunan ‘Son Akşam Yemeği’ duvar resminin en eski, neredeyse hiç bozulmamış ve aslına en sadık kopyasının orijinal boyutlardaki reprodüksiyonu ise serginin gözdesi olmaya devam ediyor.


Leonardo Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak oluşturulan 100 makine icadıyla birlikte 200’e yakın eserin yer aldığı ve 80.000 kişi tarafından ziyaret edilen “Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da” sergisi 23 Nisan’a kadar Pazartesi günleri 12:00-18:00; hafta içi diğer günler 10:00-18:00, hafta sonu ise 10:00-19:00 saatleri arasında sergiyi ziyaret edilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.