Öne Çıkanlar türkiye galatasaray çin ihracat gündem özeti bugünün gündemi kınama dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank

Şehir Tiyatroları 25 Oyunla Seyirci Karşısına Çıkıyor

Şehir Tiyatroları yerli ve yabancı toplam 25 oyunla seyirci karşısına çıkacak. Kasım ayında sahnelenecek oyunlar arasında Maksim Gorki, Shakespear, Turgut Özakman, Harold Pinter, Anton Çehov’un ses getiren oyunları yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Kasım ayında 2’si yeni 25 oyunla seyirciyle buluşuyor. Kasım ayında sahnelenecek oyunlar arasında tiyatro tarihinin ses getiren oyunları yer alıyor. Şehir Tiyatroları Kasım ayında çok zengin bir programla Anton Çehov’un Martı’sı Turgut Özakman’ın  Fehim Paşa Konağı, Reginald Rose’un Oniki Öfkeli Adamı,Shakespeare'in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece, Harold Pinter’in yazdığı Haluk Bilginer’in dilimize kazandırdığı Aldatma’sı, Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği  hisse-i şayia’sı (bir evlilik komedisi) ve Orhan Alkaya rejisiyle sahneye taşınan Maksim Gorki’nin önemli oyunu Ayaktakımı Arasında ile tiyatroseverlerin karşısında olacak.

Şehir Tiyatroları’nın kasım ayı programında yer alan diğer oyunlar ise şöyle: 

“Geç Kalanlar, Şahane Züğürtler, Yangın Yerinde Orkideler, Saadet Hanım,  Aldatma, Cyrano De Bergerac, 12. Gece, Martı, İki Arada Bir Yerde ve çocuk oyunları Bir Kümes Hikayesi, Yaşasın Barış, Bisküvi Adam, Üzgün Ağaçlar Ülkesi, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Define Adası, Harikalar Mutfağı, Üç Kardeş Muhteşem Kurt, Piti, Balon, Karagöz Çiftlik Bekçisi, Karagöz’ün Uykusu ve Alaaddin’in Sihirli Lambası.”

MARTI

Anton Çehov’un yazdığı Behçet Necatigil’in dilimize kazandırdığı oyun Yıldırım Fikret Urağ rejisiyle Şehir Tiyatroları’nda seyirciyle buluşuyor. Oyunda; Ersin Sanver, Hakan Arlı, Jülide Kural, Kamer Karabektaş, Mert Asutay, Mert Aykul, Mert Tanık, Nazif Uğur Tan, Pelin Abay, Rozet Hubeş, Yeşim Koçak ve Z. Bahar Çebi rol alıyor. Oyun; 16-19 ve 24- 26 Kasım 2016 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyircinin karşısına çıkacak.

ON İKİ ÖFKELİ ADAM

Sinema ve sahnede bir klasik olmayı başarmış On İki Öfkeli Adam, Şehir Tiyatroları’nda çağdaş bir rejiyle 100. yılda tekrar seyircinin beğenisine sunuluyor.12 jüri üyesi üzerinden adalet kavramını sorgulayan, Reginald Rose’un yazıp Arif Akkaya’nın yönettiği oyunda; Ahmet Özarslan, Ali Gökmen Altuğ, Burteçin Zoga, Enes Mazak, Gün Koper, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Nihat Alpteki, Rahmi Elhan, Erkan Akkoyunlu, Yalçın Avşar ve Serdar Orçin rol alıyor. Oyun, 3 - 5 Kasım 2016 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde, 24 - 26 Kasım 2016 tarihleri arasında ise Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

FEHİM PAŞA KONAĞI

Turgut Özakman'a 1979 yılında Büyük Ödül kazandıran Fehim Paşa Konağı, 1908 yılında, 2. Meşrutiyetin arifesinde, Abdülhamit'in istibdadının son dönemlerinde geçiyor.Turgut Özakman’ın yazıp Kemal Kocatürk’ün yönettiği oyunda; Ali Karagöz, Bahtiyar Engin, Cihan Kurtaran, Çağatay Palabıyık, Gülsün Odabaş, Hamit Erentürk, Murat Ozan, Murat Üzen, Nazan Yatgın Palabıyık, Nevzat Çankara, Orhan Hızlı, Pelin Budak, Pınar Demiral, Selçuk Soğukçay, Serkan Bacak, Volkan Ayhan ve Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor.  Oyun; 2-5 Kasım 2016 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde. 17-19 Kasım 2016 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde, 1- 3 Aralık 2016 tarihleri arasında ise Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

CYRANO DE BERGERAC

Edmond Rostand’ın yazdığı Cyrano De Bergerac, Mehmet Birkiye rejisiyle seyirciyle buluşuyor.Oyun; 9-12 Kasım 2016 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde, 24-26 Kasım 2016 ve 1-3 Aralık 2016 tarihleri arasında ise Ümraniye Sahnesi’nde seyircinin karşısına çıkacak.

ALDATMA

Harold Pinter’in yazdığı Haluk Bilginer’in dilimize kazandırdığı oyun Ahmet Levendoğlu rejisiyle seyirciyle buluşuyor. Çağdaş İngiliz tiyatrosunun en önemli yazarlarından Harold Pinter, Aldatma'da "kadın, kocası ve sevgilisi" üçgeni çerçevesinde, çok katmanlı aldatma olgusunu irdelerken; güç, hırs, tutku, dostluk, aile gibi kavramları özgün tiyatro dili ile sorguluyor. Oyunda; Burak Davutoğlu, Direnç Dedeoğlu, Gökçer Genç ve Şebnem Köstem rol alıyor. Oyun; 9-12 ve 16-19 Kasım 2016 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 1- 3 Aralık 2016 tarihleri arasında ise Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

12. GECE

Shakespeare'in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece Kasım ayında tiyatroseverlerin karşısında olacak.William Shakespeare’in yazdığı, Zeynep Avcı’nın dilimize kazandırdığı oyunu Serdar Biliş yönetiyor. Oyunda; Mana Alkoy, Pınar Aygün, Seda Fettahoğlu, Senan Kara, Berk Samur, İsmet Şahin, Erkan Sever, Doğan Şirin, Levent Öktem, Özge Özder, Kubilay Penbeklioğlu, Eylül Soğukçay, Ersin Umulu, Tolga Yeter ve Bennu Yıldırımlar rol alıyor. Oyun; 10-12 Kasım 2016 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

HİSSE-İ ŞAYİA (BİR EVLİLİK KOMEDİSİ)

Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncü ismi İbnürrefik Ahmet Sekizinci'nin oyunu; ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan ("hissei şayia") karı kocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarını konu alıyor.Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği oyunda; Aybar Taştekin, Hikmet Körmükçü, Selma Kutluğ, Sezai Aydın, Uğur Dilbaz, Yağmur Damcıoğlu Namak, Zeynep Göktay Dilbaz ve Zihni Göktay rol alıyor. Oyun; 2-5 Kasım 2016 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 17-19 ve 23-26 Kasım 2016 tarihleri arasında ise Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

AYAKTAKIMI ARASINDA

Şehir Tiyatroları Rus edebiyatının dev yazarı Maksim Gorki’nin önemli oyunu Ayaktakımı Arasında’yı Orhan Alkaya rejisiyle sahneye taşıyor.Oyunda; Rıdvan Çelebi, Yeşim Koçak, Şirin Kılavuz, Yılmaz Meydaneri, Serdar Orçin, Ali Gökmen Altuğ, Buket Yanmaz Kubilay, Irem Erkaya, Semah Tuğsel, Kutay Kırşehirlioğlu, Ahmet Özarslan, Mehmet Avdan, Mert Tanık, Mazlum Kiper, Çaglar Polat, Tuğrul Arsever ve Emrah Özertem rol alıyor. Oyun; 10 - 12 Kasım 2016 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde olacak.

GEÇ KALANLAR

Pervin Ünalp’ın yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği Geç Kalanlar Kasım ayında seyirciyle buluşuyor.Oyunda; Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman ve Zafer Kırşan rol alıyor. Oyun; 23- 26 Kasım 2016 ve 30 Kasım 2016-3 Aralık 2016 tarihleri arasında ise Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

SAADET HANIM

Ahmet Levent Pala’nın yazdığı Saadet Hanım, Tolga Yeter rejisiyle sahneye taşınıyor. Oyunda; Arda Alpkıray, Cafer Alpsolay, Çağlar Ozan Aksu, Elyesa Çağlar Evkaya, Esen Koçer, Hazal Uprak, Müslüm Tamer, Nilgün Kasapbaşoğlu, Selim Can Yalçın, Serap Doğan, Şenay Bağ ve Vildan Türkbaş rol alıyor. Oyun; 3 – 5 Kasım 2016 tarihlerinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde, 16-19 ve 23-26 Kasım 2016 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde, 30 Kasım 2016-3Aralık 2016 tarihleri arasında ise Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirciyle buluşuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.