Öne Çıkanlar türkiye galatasaray çin ihracat gündem özeti bugünün gündemi kınama dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank

Uluslararası Antalya Film Festivali Sona Erdi

53. Uluslararası Antalya Film Festivali dün akşam gerçekleşen kapanış töreniyle sona erdi. Festival 16-23 Ekim tarihleri arasında 7 salonda, 227 seansta 39 ülkeden 134 filmi izleyicileriyle buluşturdu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında ve Elif Dağdeviren direktörlüğünde gerçekleştirilen 53. Uluslararası Antalya Film Festivali, kapanış töreni EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

39 Ülkeden 134 Film

Festival süresince 8 gün boyunca, 7 Salonda, 227 seansta 39 ülkeden 134 film izleyicileriyle buluştu. Festival filmleri bu yıl; Ulusal Yarışma, Uluslararası Yarışma, Dünya Sinemalarından, Ustaların Gözünden, Rengahenk, İlk Filmler, Hiçbir Yerin İnsanları, Bir Ülkeye Bakış: Çin, Güneş Tutulması, Anısına, Gece Yarısı Gösterimleri, Özel Gösterimler, Onuruna, Anısına, Engelsiz Filmler, Kısa Film Seçkisi ve Belgesel Seçkisi başlıkları altında toplandı. Geniş bir katılımcı kitlesinin takip ettiği festivale Antalya’nın iletişim fakültesi öğrencileri ve akademisyenlerinin de yoğun ilgi vardı. Bu sene ilk defa gösterimleri ve etkinlikleri kolaylıkla takip edebilmeleri için üniversiteye özel 500’den fazla festival akreditasyonu sağlandı.

Toplam 43 Ödül

Ulusal ve Uluslararası Yarışma, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu ve Antalya Film Forum ile izleyici ödülleri ve özel ödüller de dahil toplam 43 ödül sahiplerini bulurken 460 bin TL ve 50 bin Euro para ödülü dağıtıldı.TRT’nin, Antalya Film Forum Proje Geliştirme ödülünü ise Şahmerdan kazandı. Ayrıca festivalin ulaşım sponsoru THY tarafından En İyi Film’e verilen 1 milyon uçuş milinin sahibi “Mavi Bisiklet”in yapımcısı Ümit  Köreken oldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.