Öne Çıkanlar chp ankara tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

Bakan Ağbal Panama Sorusuna Yanıt Verdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Panama belgelerine ilişkin soru önergesine, “Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) tarafından, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun kapsamında toplanan veriler, alınan bildirimler ile açık kaynaklardan elde edilen her türlü bilgi, analiz, değerlendirme, araştırma ve incelemeye tabi tutularak elde edilen sonuçlar ilgili makamlara intikal ettirilmektedir” yanıtını verdi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan soru önergesinde Panama belgelerini sordu. Soru önergesinde, “Türkiye Hükümeti Panama belgelerini edinmek için girişimde bulunacak mıdır? Bahsi geçen 101 şirketin ortakları veya şahıslar arasında siyasetçiler var mıdır? Belgelerde adı geçen Türkiyeli şirketler ve şahıslar hakkında soruşturma başlatılacak mıdır? Yurt dışındaki offshore hesaplarda Türkiye’den kaç kişinin hesabı olduğu, bu hesaplardaki meblağ ve bu meblağların vergilendirilmiş kazanç olup olmadığı konusunda bir araştırma yapılmış mıdır?” soruları yer aldı.

Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) tarafından, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun kapsamında toplanan verilerin, alınan bildirimler ile açık kaynaklardan elde edilen her türlü bilgi, analiz, değerlendirme, araştırma ve incelemeye tabi tutularak elde edilen sonuçların ilgili makamlara intikal ettirilmekte olduğunu bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.