Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır bodrum konya sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam ırak abd

Başbakan Yıldırım: Haksızlık Varsa İade Edilecek

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan açığa alınanların itirazları üzerine yeni bir KHK komisyonu kurulduğunu belirterek, FETÖ'yle bağlantısı olduğu ortaya çıkan kim olursa olsun hukuk içerisinde mutlaka gereği yapılıyor. Araştırmalar esnasında yeniden değerlendirme imkanı da gördük. Diyelim ki atılanlar kendilerine yapılanların haksızlık olduğunu düşünüyorlar. KHK ile yeniden değerlendirme mekanizmasını hayata geçirdik. 7 üyeden oluşacak ve bir nevi mahkeme gibi çalışacaklar ve bütün bu itirazları inceleyip, karara bağlayacaklar. Haklı görülürse göreve iade edilecek” dedi.

Yıldırım Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Yıldırım konuşmasına geçen hafta gerçekleşen faaliyetleri anlatarak başladı. AK Parti iktidarının  2023 hedeflerine emin adımlarla gittiğini  kaydeden Başbakan, “AK Parti bacası tüten bir siyasi ocaktır” diye konuştu.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ülkemiz 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyor. Bu kutlu yürüyüşün en önemli adımlarını attığımız dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin aydınlık geleceğini inşa ediyoruz. Milletin istikametinde millet için çalışıyoruz. 79 milyon insanımızın hissiyatına kulak veriyoruz. Ekonomimiz büyüyor, bölünmüş yollar, üniversiteler, adalet sarayları, havalimanları, metrolar, limanlar, şehir hastaneleri, eserler ardı ardına hizmete alınıyor.
Türkiye muasır medeniyetler seviyesi hedefine ilerlerken mevcut anayasa milletimizin beklentilerini karşılamakta yetersiz kalıyor.”
 Konuşmasının büyük bölümünü başkanlık sistemini öngören ve 16 Nisan’da referanduma gidecek olan anayasa değişikliği teklifine ayırdı. Mevcut 1982 Anayasa’sını, “yolda kalan ve tekleyen” arabaya benzeten Binali Yıldırım, “Vatandaş 16 Nisan’da sandığa gidecek ve ne diyeceğini biliyor. 16 Nisan’a kadar sahalara ineceğiz. Cumhurbaşkanlığı sisteminin ne getirdiğini halkımıza anlatacağız” diye konuştu.
Başbakan şöyle dedi:
“Bu anayasa 1983 model, yolda kalıyor. Hayırcılar 'Bir ittirirsek çalışır belki' diyor. Çalışmaz kardeşim, milleti boşuna yormayın. Türkiye'yi karış karış geziyoruz, her durakta şunu görüyoruz; milletin aklını yalanlarla bulandırmaya çalışanlar yine başarılı olamamış. Vatandaş ne istediğini de, ne yapacağını da biliyor. Biz ne zaman millete geldiysek, millet bize inandı, güvendi, evet dedi. Bir de hayırcılar var. Şimdi bunlar hayır kelimesinden sevimli iki şey üretirsek, milleti ikna ederiz zannediyorlar. Lafla peynir gemisi yürümez. Hele hayırcıların bindiği PKK, FETÖ gemisi hiç yürümez. PKK, FETÖ, DEAŞ, HDP hayır diyor. Bunlardan ses çıkmıyor, CHP 'Niye böyle konuşuyorsun' diyor. Terör örgütleri hep beraber koro halinde hayır propagandası yapıyorsa, bunun milletimiz, ülkemiz, vatandaşlarımız için bir işareti var. Vatandaş hangi tercihini yapacaksa, yapacak. Terör örgütleri hayır dediği yerde benim vatandaşlarım aynı safta olmayacaktır. Bu ülkede terör örgütlerinin gittiği yolda giden hiçbir vatandaşımızın olduğunu düşünmüyorum. Terör örgütüyle topyekun mücadelede milleti hep yanımızda gördük, belini kırdık.”

TERÖR TEMİZLENECEK
Türkiye’nin her köşesinden terörü temizleyeceklerinin altını çizen Başbakan, “Terör örgütüne lojistik ve finansal kaynak sağladığını tespit ettiğimiz belediyelerde yeni görevlendirmeler yaptık. Yüzlerce üst düzey terörist yakalandı, adalete teslim edildi” bilgisini verdi.
Şu ana kadar  tam 126 terör girişiminin  engellendiğini açıklayan Yıldırım, “Bölücü terör örgütü Türkiye topraklarından tam olarak temizleninceye kadar kış demeden yaz demeden bu mücadele sürecek. Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor. El Bab büyük ölçüde kontrol altına alındı. Amacımız terör örgütlerinin cirit attığı bölgelerden Türkiye'ye uzanan koridorlarının açılmasının önüne geçmektir” diye konuştu.

KHK KOMİSYONU
Yıldırım, kurulan yeni KHK Komisyonu ile FETÖ ve terör örgütü kapsamında açığa alınan, ihraç edilen ve tutuklanan kişilerin itirazlarının enine boyuna inceleneceğini belirterek şöyle dedi:
Tedbiri asla elden bırakmıyoruz. Uluslararası taşeron bir örgüt olan FETÖ katil güruhu takibimizdedir. O konuda incelemeler dikkatle devam ediyor. FETÖ'yle bağlantısı olduğu ortaya çıkan kim olursa olsun hukuk içerisinde mutlaka gereği yapılıyor. Araştırmalar esnasında yeniden değerlendirme imkanı da gördük. Diyelim ki atılanlar kendilerine yapılanların haksızlık olduğunu düşünüyorlar. KHK ile yeniden değerlendirme mekanizmasını hayata geçirdik. 7 üyeden oluşacak ve bir nevi mahkeme gibi çalışacaklar ve bütün bu itirazları inceleyip, karara bağlayacaklar. Haklı görülürse göreve iade edilecek.”

YENİ YÖNETİMİN ADIMLARINI BEKLİYORUZ
Adalet olmazsa olmazımızdır” diyen Yıldırım,  “FETÖ elebaşı için girişimlerimiz devam ediyor. Bu konuya özellikle önem veriyoruz. Türkiye'de yaşanmış bir katliamın birinci dereceden yöneticisi, sorumlusu ABD'de bir çiftlikte keyif içinde yaşayamaz.  Bu kabul edilebilir bir şey değil. Hazırladığımız dosyalarda hiçbir şüpheye yer kalmayacak şekilde ABD'ye teslim ettik. Yeni yönetimin bu konudaki adımlarını bekliyoruz. Umuyoruz ki ABD yönetimi tarafından terörist başının iadesi konusunda somu adımlar atılacak” dedi.

BAHARDA TÜRKİYE HER ALANDA ŞAHA KALKACAKTIR
2017 baharından itibaren Türkiye’nin  her alanda şaha kalkmaya devam edeceğini vurgulayan Başbakan şöyle devam etti:
“ Yazla birlikte, havaların ısınmasıyla birlikte ekonomi, demokraside ülkemizin ayak bağlarının hepsinden kurtulmuş olacağız. Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla TOBB ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki istihdam seferberliğini kamuoyuna ilan ettik” .İŞKUR marifetiyle kamu kuruluşlarında vatandaşlarımıza iş temin ediliyor. Bunlar en az 9 ay kesintisiz çalışıyorlar. Yeni uygulamada özel sektörü de dahil ettik sayıyı 500 bine çıkardık. Hem kamuda hem özel sektörde işsizler çalışacak, parasını İşsizlik Fonu'ndan biz ödeyeceğiz. Dolayısıyla işverenlerimize ayrı bir yük gelmeyecek. TOBB Başkanlığı bünyesindeki toplam 1,5 milyonu bulan üyelerin her biri en az 1 işçi çalıştırmaya karar verdi. Bu ne demektir? 1,5 milyon yeni vatandaşa yeni bir iş. Bunun üzerine 500 bin de kamuyu koyduğumuzda 2 milyon iş demektir. Biz işverenlerin diğer maliyetlerini karşılayacağız. Sigorta primi ve vergiyi devlet olarak 1 yıl boyunca biz karşılayacağız. Yanında bir işçi çalıştıranlara 12 milyar katkı sağlayacağız.

SİYASİ GÖRÜŞLERİMİZİ EVDE BIRAKACAĞIZ
16 Nisan’da sandığa giderken siyasi görüşlerin evde bırakılacağına dikkat çeken Başbakan yıldırım, “Gündemimizde hiçbir zaman tek bir konu yok. Birçok konuyla eşzamanlı olarak ilgileniyoruz; ekonomi, güvenlik, dış politika, turizm, tarım, ulaşım her alanda durmadan, yorulmadan uygulamalar yapıyoruz” dedi.
Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kaydedilen bu ilerlemeleri kalıcı hale getirmek üzere geleceğe taşımak için güvence altına almak için Anayasamızda bu mecburi değişikliği yaptık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye dev reform ve hizmetlerle buluştu. 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halkoylaması çok önemli. Sandığa giderken siyasi görüşümüzü evde bırakacağız. Milli duygularımızla hareket edeceğiz.”

SEÇMENE OY UYARISI
Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nusan’da oy kullanacak vatandaşlara bir de uyarı yaptı.
Seçim takvimi belli oldu: 16 Nisan Pazar günü sandığa gidiyoruz. Ondan önce yapılacak işler var. 18 Şubat'ta listeler askıya çıkıyor. Seçmen listeleri güncellenecek. Buradan önemli hatırlatma yapayım; vatandaşlarımız en son oylarını diyelim ki İstanbul'da oturuyor, Sivas'ta kullanıyor. O zaman yaz ayları vardı. Millet büyükşehirlerden memleketine gidiyordu. Şimdi bu askılara bakacağız, ikametinizi değiştirmeye lüzum yok. Oy kullanacağınız yer neresi ise ona göre düzeltmeniz lazım. Aksi halde buradan kalkıp Sivas'a, Erzincan'a gitmeniz lazım. O da mesarif olur. Herkesin tutumlu olması lazım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.