Öne Çıkanlar chp ankara tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

CHP’li Engin: ''Sözünüzü Ne Zaman Yerine Getireceksiniz?''

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden 2017 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmeleri sırasında konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, 4/C statüsündeki çalışanların ve üniversiteli işçilerin mağduriyetini Meclis gündemine taşıyarak "Seçim öncesinde verdiğiniz sözü ne zaman yerine getireceksiniz?" sorusunu yöneltti.

 Geçtiğimiz yıllarda özelleştirmeler sonrasında kamuya 4/C'li statüsünde geçirilen çalışanların bütün kazanılmış özlük haklarından mahrum bırakıldığını ve mağduriyetlerinin hala devam ettiğini belirten Didem Engin, "Unvanlarını kullanamıyorlar, imza yetkileri yok; görevde yükselme, derece, kıdem gibi haklardan yoksun olarak, aynı işi yapan kadrolu çalışanlara göre daha düşük maaşla çalışmak mecburiyetinde bırakılıyorlar" ifadelerini kullandı.
 
2015 yılı Ağustos ayında Hükümet'in, kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarını kapsayan üçüncü dönem toplu sözleşmesini imzaladığını belirten Didem Engin, "Hükümet bu sözleşmede hem üniversiteli işçilerin hem de 4/C'li çalışanların mağduriyetini giderme sözünü vermişti. Toplu sözleşmenin üzerinden 1.5 yıl geçti ve hâlâ bu konuda somut bir adım atmadınız" diyerek 4/C'li vatandaşlarımızın ve üniversiteli işçilerin yaşadığı mağduriyete değindi.
Didem Engin, konuşmasını "Seçim öncesinde verdiğiniz sözü ne zaman yerine getireceksiniz?" sorusunu sorarak tamamladı.  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.