Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

CHP’li Erkek: Toplam İmza Yeterli Değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, olağanüstü kurultay talebiyle genel merkeze sunulan noter onaylı belge sayısının 605 olduğunu belirterek, “Halihazır durumda toplam kurultay delegesi bin 242 olup, salt çoğunluk 622’dir. Mevcut haliyle dahi teslim edilen noter onaylı belge sayısı, yeterli değildir. İmza geri çekme beyanları da düşüldükten sonra toplam imzanın yeterli sayının çok daha altında olduğu aşikardır” dedi.

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları devam ederken, parti yönetiminden açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, olağanüstü kurultay çağrı heyeti tarafından dün genel merkeze iletilen imzalarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

“630 İmza Teslim Edilmedi”

“Olağanüstü kurultay sürecine ilişkin, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması zorunluluk arz etmiştir” diyen Erkek, olağanüstü kurultay talep edenler adına, genel merkeze başvuranların açıklamalarının aksine “hiçbir biçimde 630 imza teslim edilmediğini” belirtti.

Teslim edilen toplam belge sayısının 618 olduğunu kaydeden Erkek, “Bu belgelerin 4 tanesi ilgilisinin dışında, suret tasdiki yaptırılmış fotokopidir. 4 tane belge ise mükerrer olup 4 kişinin farklı noterlerden iki kere verdiği imzalara ilişkindir. 5 belgedeki imza ise kurultay delegesi olmayan kişilere aittir. Sonuç olarak genel merkezimize sunulan noter onaylı belge sayısı 605’tir” dedi.

“İmzaların Yeterli Sayının Çok Daha Altında Olduğu Aşikar”

Bu 605 beyan üzerinde de kurultay delege listesiyle karşılaştırmalı incelemenin devam ettiğini vurgulayan Erkek, “Halihazır durumda toplam kurultay delegesi 1242 olup, salt çoğunluk 622’dir. Mevcut haliyle dahi teslim edilen noter onaylı belge sayısı, yeterli değildir. Yasal süresi içerisinde gerçekleşen imza geri çekme beyanları, 605 sayısından düşülmemiştir. Bunlar da düşüldükten sonra toplam imzanın yeterli sayının çok daha altında olduğu aşikardır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.