Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

CHP’li Tezcan: En Güçlü İsim Genel Başkanımız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partinin cumhurbaşkanı adayına ilişkin, “Tabi ki CHP içinde en güçlü isim Sayın Genel Başkanımızdır. Benim gönlümden geçen isim Sayın Genel Başkanımızdır” dedi.

Tezcan, NTV özel yayınında soruları yanıtladı. 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda Tezcan, önemli mesajlar verdi.

Tezcan, “Biz bu konuda çok avantajlı bir noktadayız. Bizim sıkışmış hiçbir şeyimiz yok, sıkışan tek adam koalisyonu çünkü tek bir seçenekler var. Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar cumhurbaşkanı seçilmesine odaklanmış ve bütün iktidar formülasyonunu onun üzerine kurgulamış bir yapı var. Birinci turda da, ikinci turda da başka yolları yok. Biz öyle değiliz. Biz Türkiye’nin bu kutuplaşmış tablosundan çıkmasını istiyoruz. Millet her gün beş sefer televizyonlarda konuşup hakaret eden, milleti bölen bir cumhurbaşkanı istemiyor. Artık sandık geldi, bir huzura kavuşalım” diye konuştu.

“UZLAŞMA KÜLTÜRÜNÜ EN İYİ TEMSİL EDEN İSİM, KILIÇDAROĞLU”

Kutuplaşmayı ortadan kaldıracak, farklı siyasi partilerin, farklı görüşlerin de gönlünü hoş tutacak bir cumhurbaşkanı seçmek istediklerini ifade eden Tezcan, “Her parti kendi adayını gösterir. Biz çıkarırız adayımızı, zaten Sayın Akşener aday olduğunu açıkladı, Saadet Partisi adayını çıkarır, HDP aday çıkarır, bu adaylar içinde birinci turda kim kazanırsa eyvallah. İkinci tura kalırsa, ikinci turda demokrasi etrafında uzlaşanlar bir araya gelirler. Birinci turda tek bir aday etrafında toplanmak da mümkün olabilir. Önümüzdeki günlerde bu seçenekler içinde en doğru olanına karar verilir” dedi.

Tezcan, CHP’de adayın kim olabileceği sorusu karşısında ise, “Tabi ki CHP içinde en güçlü isim Sayın Genel Başkanımızdır. Benim gönlümden geçen isim Sayın Genel Başkanımızdır. Ama ‘CHP’nin adayı Sayın Kılıçdaroğlu’dur’ deme yetkim yok. Bu benim gönlümden geçendir. Bir partinin genel başkanının aday olmasına da kimse itiraz etmez ama bu mesele sadece birini aday yapma meselesi değil, sonuç alma meselesidir. Türkiye’nin uzlaşma kültürünü en iyi temsil eden isim kimdir diyorsanız, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur” diye konuştu.

“ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE BELİRLEYECEĞİZ”

Adayın geniş bir mutabakatla ve en kısa zamanda belirleneceğinin altını çizen Tezcan, “Önümüzdeki günlerde çok hızlı bir şekilde belirleyeceğiz. Parti Meclisi (PM) bir karar verecek bu konuda, o bizim için 2 günlük bir iştir. Hemen PM’yi toplarız ve bunu etraflıca görüşürüz. Önümüzdeki hafta içinde Genel Başkanımız PM’yi toplayacaktır” dedi.

“HİÇBİR İTTİFAKA KAPIYI KAPATMIYORUZ”

Tezcan, Saadet Partisi ve İYİ Parti ile temasa geçip geçmeyecekleri konusunda da, “Partilerle mutlaka görüşmeler olacaktır” diyerek, ittifaklara kapıyı kapatmadıkları mesajını verdi. 

Tezcan, “Hiçbir ittifaka kapıyı kapatmıyoruz. Hiçbir ittifakla ilgili de ön şartımız yok, mutlaka ittifak olacak diye bir şartımız da yok. Tek bir şartımız var, demokrasiyi güçlendirecek, Türkiye’yi bu sıkışmışlıktan çıkaracak bir yeni seçenek üretilecek” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.