Öne Çıkanlar chp ankara tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

Çıray: AK Parti 2002’de Devraldığı Ekonomi İle İlgili Sorunları 2017’de Yeniden Üretti

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan büyüme verilerine ilişkin “Eğer bu büyüme gerçekse, bu büyümenin milletimize faydası nedir? Hangi reform paketi açtınız da büyümeyi arttırdınız? Bakın size üzülerek bir tespitimiz daha ifade edelim; AK Parti 2002’de devraldığı ekonomi ile ilgili sorunları, 2017’de aynılarıyla yeniden üretmiştir" dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Çıray, TÜİK tarafından açıklanan büyüme verileri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Büyüme verilerinin, gündem değişikliğinin en fazla arzulandığı dönemde geldiğini ifade eden Çıray, veriler hakkında birtakım gerçekleri dile getirmeyi ve vatandaşları aydınlatmayı İYİ Parti’nin siyasete getirmek istediği dürüst anlayışın bir gereği olarak kabul ettiklerini belirtti.

“SERMAYE TÜRKİYE’DEN DE KAÇMAYA BAŞLAMIŞTIR”

İktidarın içinden geçilen süreçte iyimser rakamlara ihtiyacı olduğu belirtilen Çıray, “Şimdi alarm veriyoruz! Dış ticaret açığının milli gelir artışının iki katı hızla büyümesi dışarıya kaynak akışının olduğunu göstermektedir. Yani sermaye demokratik ve hukuki güvence göremediğinden, bir zamanlar Almanya’dan kaçtığı gibi Türkiye’den de kaçmaya başlamıştır” ifadelerini kullandı. Türkiye’ye dair risk algılarının her geçen gün arttığını belirten Çıray, büyümeye hükümetin de inanmadığını belirtti.

“İŞSİZLİK KALKINMA HIZINI ARTTIRIYORSA HERKESİ İŞSİZ BIRAKIN UÇSUN!”

"Kortizonlu büyüme hızlarına" kimsenin inanmadığını ifade eden Çıray, “Çünkü günün sonunda elini cebine atan vatandaş orada yüzde 11 büyüme yerine küçülme görüyor. Örneğin, asgari ücretteki reel azalış bunun en temel göstergesi. Madem kalkınma hızı reel olarak artıyor, o halde Çalışma Bakanı’nı neden asgari ücretliden fedakârlık bekliyor? İşsizlik artarken kalkınma hızı artıyorsa herkesi işsiz bırakın kalkınma hızı uçsun! Bugün asgari ücret reel dolar bazında ise 2002 kriz yılından daha düşüktür” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ 2002’DE DEVRALDIĞI EKONOMİ İLE İLGİLİ SORUNLARI, 2017’DE AYNILARIYLA YENİDEN ÜRETMİŞTİR”

Türkiye'nin borç destekli olarak dünyanın en hızlı büyüyen ülke olduğunu belirten İYİ Parti Sözcüsü Çıray, “Ancak, büyümenin kalitesi ne durumda?” dedi.

Çıray’ın açıklaması şöyle devam etti:

“Eğer bu büyüme gerçekse, bu büyümenin milletimize faydası nedir? Hangi reform paketi açtınız da büyümeyi arttırdınız? Bakın size üzülerek bir tespitimiz daha ifade edelim; AK Parti 2002’de devraldığı ekonomi ile ilgili sorunları, 2017’de aynılarıyla yeniden üretmiştir. Güneş gibi parlayan gerçekler ‘istatistik’ balçığıyla sıvanamaz. Refah Üretmeyen Ekonomik Yapı, Düşük Asgari Ücret, Yüksek Cari Açık, Yüksek Genç İşsizliği, tarımsal ithalatı 2002’de devraldığın 1,6 milyar dolardan 12,5 milyar dolara yükseltip çiftçiyi batırmışsın… O zaman büyüyen kim? Kalkınıyoruz diyorsunuz ücretlilerin payı yılbaşından bu yana 4,5 puan gerilemiş, rantçıların faiz geliri 7,5 puan artmış Türkiye AK Parti ile 15 yılını kaybetmiştir. Özetle, Ekonomi kötü yönetilmektedir, biz İYİ yönetmeye talibiz… “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.