Öne Çıkanlar çin fibabanka terörist türkiye 17 Mayıs Cuma günü vizyonunun öne çıkanları Yeter Artık Birader (Shaqow) Ziyaretçiler Bölüm 1 (The Strangers: Chapter 1) Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Gündemde Bugün16 Mayıs 2024 Perşembe Müze Gazhane Meydan Sahnesi Oyuncu Meltem Cumbul

MHP Lideri Bahçeli Başbakan'ın Sur Gezisini Eleştirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Parti grubuna seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Başbakan'a Sur gezisi üzerinden ve terör politikası üzerinden yüklendi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli Başbakan'a, "Bu defa durum kritik. Sayın Başbakan size ayrıca tavsiyem şudur: Nusaybin'de ve diğer operasyon yapılan diğer il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunun. Onlara 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin'de taş üstüne taş, baş üstüna baş koymayın" çağrısında bulundu.

Partilere seslenen Devlet Bahçeli, ''Uydurduğumuzu, abarttığımızı düşünen oluyorsa duvarlarda çınlayan ağıtlar, cami avlularında toplanan kederli yüzler cevap olacaktır. Yumruklarımızı sıkıyoruz. İçin için ağlıyor, şehitler geldikçe, yavrular yetim, gelinler dul kaldıkça canımızdan can gidiyor. İki polis memuru, Ceylanpınar’da Temmuz 2015′te evlerinde terör örgütü tarafından öldürülmüşlerdi. O günden bu güne kan durmadı, teröristler öldürmeye ara vermedi. Umutla yanan ocaklara incir ağacı diktiler'' diyerek devam eden terör olaylarını eleştirdi.

''Felaket ayak seslerini duyuruyordu ama iktidar dikkate almadı'' diyen Bahçeli, '' Nasıl olsa çözüm süreci devredeydi. Teröristlerle masaya oturanlar hazırlıksız yakalandı. Demokratik süreç içerisinde çözüm olacak, ülkemiz bahara uyanacaktı. Sürece büyük anlamlar yükleniyor, beklentiler alabildiğine şişiriliyordu. Hatta öyle bir hamaset rüzgarı estiriliyordu ki gerçeklerin ortaya çıkma huyu gözden kaçmıştı. AKP’nin PKK’yla kurduğu ilişki çukurlardan fışkırdı, barikatları aştı'' sözleriyle hükümeti terör olaylarına karşı müdahale edilmemesine değindi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli sözlerine ''Sosyal medya hesabından bir şehit daha vermeyi bünyem kaldırmayacak mesajından sonra verdiğimiz bir şehit daha yüreğimizi yakmıştır. Rabbim tüm şehitlerimizin ruhlarını şad etsi. Haklarını bize helal etsinler. Şehitlerimizin ailelerinin her daim yanlarında sapasağlam duracağımzıı önemle bildirmek mistiyorum. Şehitler ölmez Türk vatanı bölünmez ve bölünemeyecektir'' diyerek devam etti.

 

 

''TERÖRİSTLER BUNLARI YAPARKEN HÜKÜMET NEREDE''

Güneydoğu’da üzerinde önceden düşünülen operasyonlar teker teker işlenmeye başlamıştır. Duvarlara yerleştirilen bombalar tuzaklanmış sıva ile kapanmıştır. Bununla birlikte çelik plakalı barikatlar sokaklara kurulmuştur. Teröristler bunları yaparken hükümet nerede geziyorlar. Şarkılı türkülü bomba hazırlayan şerefsizleri hiç kimse görmedi mi? Anlaşılan odur ki Türkiye’miz yalnızca Allah’a emanettir. Ortada çok ciddi bir istihbarat zaafı vardır ve bu ortadadır. Karşımızda es geçemeyeceğimiz bir namertlik bulunmaktadır.

 

 

''DİYARBAKIR'DA KONUŞURKEN SALLANAN TÜRK BAYRAĞI YOKTU''

Başbakan'a cuma günü gerçekleştirdiği Sur gezisi üzerinden eleştiren Bahçeli, ''Biz Türkiye ve Türklük sevdasından yürekleri tutuşmuş Milliyetçi Hareket Partisi’yiz. Nusaybin’in hali nedir, hendekler hangi ara açılmış, barikatlar nasıl dikilmiştir? Sayın Başbakan, serokluğu çok sevdin. Sur’a taşınacakmışsın. Allah tamamına erdirsin. Mutlu mesut olursun inşallah. Konyalıydın, oldun Diyarbakırlı. Dilerim talihin açık olsun. Diyarbakır’da konuşurken fark ettim ki, görünürde gururla sallanan bir Türk bayrağı yoktu'' dedi.

 

 

''SUYA YAZI YAZMA''

Gel şu Nusaybin’e biraz kafa yoralım. PKK’nın Meclis’teki uzantılarına ilişkin dokunulmazlıkları acilen kaldıralım. Bilsesin kli zaman geçiyor. Suya yazı yazma bu dokunulmazlık zırhını delelim. Millet bunu istiyor. Kim nifakın yanında duruyorsa Türk hukuku üstüne gitsin sadece adaletin önünü açın PKK’lılar mahkemeye çıksın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.