Öne Çıkanlar chp ankara tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam abd

“Muhalefetin Kısır Gündeminin Peşine Asla Takılmayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millî Saraylar Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikasını ziyaret etti. Ziyaret öncesinde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli, Körfez ve Hereke’de yaşayanları selamlayarak, bugün Türkiye’nin millî otomobilini dünyaya takdim ettiklerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanlığı döneminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesine halı siparişi verdiğini, Hereke Halı Fabrikası’nda dokunan halının iki ay kadar önce de teslim edildiğini belirtti.

Millet için çalışmaya, üretmeye, taş üstüne taş koymama devam edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç kimseyi dışlamayacağız, kimseyi ötekileştiremeyeceğiz. Muhalefetin kısır gündeminin peşine asla takılmayacağız, çünkü bizim bunlarla boşa harcayacak tek bir saniyemiz bile yok” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ 2053 VE 2071 VİZYONUYLA BULUŞTURMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye’yi 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturmak için gece-gündüz çalıştıklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin geleceğine dair tek bir hedefi, sevdası, umudu dahi olmayan vizyonsuzların bizi engellemesine fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’nin Marmaray’dan Avrasya Tüneline, Osman Gazi, Orhan Gazi Köprüsünden İstanbul-İzmir Otoyolu’na kadar her projeye mani olmak istediğini, Türkiye’nin ve milletin faydasına olacak hiçbir çalışmanın içinde yer almadıklarını dile getirerek, “Bugün de aynısını Kanal İstanbul projemizle ilgili yapıyorlar. Hiçbir bilimsel, mantıklı, makul açıklaması olmayan iddialarla projeyi daha başlamadan bitirmeye çalışıyorlar. Maalesef aynı tavrı bugün ön gösterim araçlarını tanıttığımız Türkiye’nin otomobiliyle ilgili de sergilediler. Devrim otomobiline karşı çıktınız, bu da devrin otomobili, bunu böyle bilesiniz” diye konuştu.

“BİZİM GAYEMİZ MİLLET, BİZİM GAYEMİZ HİZMET”

“Bizim gayemiz millet, bizim gayemiz hizmet, bizim gayemiz bu makamlara aziz milletimiz getirdiği için, siz getirdiğiniz için size hizmetkâr olmak” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk günlü heyecan, aşkla Türkiye’ye hizmet etmeye devam ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’ne bugüne kadar 30 milyar liralık yatırım yaptıklarını vurgulayarak, “Roma döneminden kalan ve tamamen yerin altında olan şu gördüğünüz Hereke Kalesi’ni yeniden ayağa biz kaldırdık. Yaptığımız restorasyon çalışmasıyla 1400 yıllık bu eser Hereke’yle beraber tüm Körfez’in gurur kaynağı oldu.” dedi. 

Hereke’nin doğal gaza kavuştuğunu, Körfez ilçesinde riskli alan ilan edilen Barbaros Mahallesinde toplamda 800 konutluk kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki hafta kamuoyuna açıklanan 100 bin sosyal konut projesinin bin 500 adedinin Körfez ilçesi İlimtepe bölgesinde yapılacağını açıkladı.

“HEREKE, 2023 TÜRKİYE’SİNE YEPYENİ BİR ÇEHREYLE GİRECEK”

Körfez ilçesinde 300 dönümlük İlimtepe Millet Bahçesi’nin de en kısa sürede bitirileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, il genelinde 5 sağlık tesisi yapıldığını, Körfez’den geçen Kuzey Marmara Otoyolu’na Sevindikli ve Körfez olmak üzere iki çıkış noktası verildiğini böylelikle ilçenin hem ekonomik hem de sosyal olarak yükseleceğini kaydetti.

“İnşallah 2023 Türkiye’sine Hereke yepyeni bir çehreyle girecektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, verilen sözleri hayata geçirmek için çalışmaları sürdüreceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikasını ziyaret edip, incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fabrika çalışanlarıyla sohbet ederek, çay içti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.