Öne Çıkanlar chp ankara tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

Özkoç: İçtüzüğümüze Uygun Bir İmza Toplanmışsa CHP Kurultayını Yapar

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç,  “CHP her aşamada demokratik yöntemleri benimsemiş bir siyasi partidir. Demokratik yöntemlerle toplanan imzanın sayısı, arkadaşlarımız CHP’ye Pazartesi günü getirdikleri zaman, 'şu kadar imza var' dedikleri zaman, kendi İçtüzüğümüze uygun bir imza toplanmışsa CHP kurultayını yapar. Diyelim ki toplanmadı bu insanlar bizim düşmanlarımız değil, bu insanlar bizim öz be öz kardeşlerimiz” dedi.

İÇTÜZÜĞÜMÜZE UYGUN BİR İMZA TOPLANMIŞSA CHP KURULTAYINI YAPAR

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç,  “CHP her aşamada demokratik yöntemleri benimsemiş bir siyasi partidir. Demokratik yöntemlerle toplanan imzanın sayısı, arkadaşlarımız CHP’ye Pazartesi günü getirdikleri zaman, ‘şu kadar imza’ var dedikleri zaman, kendi İçtüzüğümüze uygun bir imza toplanmışsa CHP kurultayını yapar” derken, “Kılıçdaroğlu mücadelesine devam edecek. Biz de örgütlerimizle milletvekilleriyle Parti Meclis üyelerimizle dimdik arkasında bu mücadeleye destek vereceğiz” ifadesini kullandı. 

Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “TBMM’de son 3 günde ne oldu” diyerek şöyle devam etti:

“ARTIK VALİ SIKIYÖNETİM KOMUTANI OLDU”

“3 günde ne değişti, artık vali sıkıyönetim komutanı oldu, olağanüstü hal yasası kalktı ya olağanüstü hal yasası artık yasallaştı. Vali ne zaman isterse o bölgede olağanüstü hal yasasını ilan edebilecek. Gösteri yürüyüşleri artık yok, toplumun muhalefet anlayışının önüne set çekildi. Her şey oradaki valinin görüşü ve emri doğrultusunda olacak. Her şeyi bahane ederek gösteri yürüyüşlerini ve muhalefetin sesini kesebilecek. Gözaltı süreleri artırıldı. Dikkat ediyorsunuz değil mi burada milletimiz adına herhangi bir şey yok aldığımız kararlarda. Göreve iade sürgüne dönüştürüldü.

Faiz haramdır, dediniz Türkiye’yi faize mahkum ettiniz.

“ENİS BERBEROĞLU DOKUNULMAZLIĞINI TEKRAR KAZANMIŞ HERHANGİ BİR SUÇU YOK”

ABD Başkanı diyor ki ‘benim orada rahibimi tutuklamışsınız’ diyor. ‘O rahibi derhal serbest bırakın’ diyor. O rahibi çok iyi bilinmelidir ki o rahibin serbest bırakılan rahibin dün dosyasındaki tahliye nedeni neyse Enis Berberoğlu’nun da tahliye nedenleri aynıdır. Enis Berberoğlu milletvekili seçilmiş, Enis Berberoğlu dokunulmazlığını tekrar kazanmış, herhangi bir suçu yok ama onunla ilgili ABD Başkanı’nın bir emri yok. Merkel’in bunu yap diyen bir isteği yok.

“SÖZCÜ ÇIKIYOR, MAHİR ÜNAL, PİŞKİN, RAHAT, İFADESİZ BİR SURATLA”

Bütün bu tablo karşısında iktidarın derdi ne, iktidarın derdi Kemal Kılıçdaroğlu. Sözcü çıkıyor, Mahir Ünal, pişkin, rahat, ifadesiz bir suratla Kılıçdaroğlu’na saldırıyor.

Onlar terörle iç içeler. Fethullah Gülen cemaatini var eden… Bugün Adalet Bakanı’nın açıklayıp da hala ordudan temizlenmediler dedikleri ordunun içerisinde yuvalanmış kamuda yuvalanmış Fethullah terör örgütünü var eden kişiler. PKK’lı Abdullah Öcalan ile masaya oturan kişiler. Yani terörle kucak kucağa olan kişiler. PKK’nın bir numaralı insanları ile oturup anlaşma yapan  kişiler dönmüşler Kılıçdaroğlu’na diyorlar ki ‘terörü biz desteklemiyoruz’.

“KILIÇDAROĞLU MÜCADELESİNE DEVAM EDECEK”

Kılıçdaroğlu mücadelesine devam edecek. Hak için hukuk için adalet için masum insanların mücadelesi sürsün diye devam edecek. Mağdurlar için mücadelesine devam edecek. Gece demeyecek gündüz demeyecek halkın arasında olacak, halkın içinde olacak, insanlara tepeden bakmayacak sizin baktığınız gibi. Kumarı faizi teşvik etmeyecek. Vergi yoluyla, dolaylı vergi yoluyla insanlarımızı daha da fazla yoksullaştırmayacak. Özgürlük adına adalet adına demokrasi adına mücadelesine devam edecek. Biz de örgütlerimizle milletvekilleriyle Parti Meclis üyelerimizle dimdik arkasında bu mücadeleye destek vereceğiz.

"CHP’Yİ DİZAYN ETMEK NE MAHİR ÜNAL’IN NE DE ONUN AĞABABASI OLAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEYDİR"

Milleti kumara teşvik edenler, faize teşvik edenler bize akıl vermeye çalışıyor. CHP’yi yönlendirmek, onu dizayn etmek ne Mahir Ünal’ın ne de onun ağababası olan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapabileceği bir şeydir. CHP’nin bir tek sahibi vardır CHP örgütleridir.”

“EĞER O RAHİP ÇOK YAKIN ZAMANDA ÜLKESİNE DÖNERSE HİÇ ŞAŞIRMAYIN”

“Bir iddia var bir sonraki duruşmada rahibin serbest bırakılacağı Hakan Atilla ile takas yapılacağı iddia ediliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Özkoç, “Utanarak bakıyorum. Eğer o rahip çok yakın zamanda ülkesine dönerse hiç şaşırmayın” yanıtını verdi.

Bir basın mensubunun, “CHP il başkanları bir açıklama yaptı. Olağanüstü kurultay için imza toplanıyor, bu süreci nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna Özkoç, “CHP’de imza toplayan arkadaşlarımız imza toplamayan arkadaşlarımız örgütümüzün tamamını teşkil etmektedir. Bizi birilerinin istediği gibi kimse birbirimize vuruşturamaz. Bizi birbirimizi yok etmeye kimse cesaret edemez, kimsenin de gücü yoktur. Muharrem İnce CHP’nin evladıdır. İmza veren arkadaşlarımız varsa onlar da CHP’de yıllarca iktidarda olan siyasi partilere değil haktan hukuktan yasalardan demokrasiden yana yüreğini vermiş cebindeki beş kuruşla mücadele eden kendi örgütümüzün insanlarıdır. Kendi örgütümüzün insanları imza verir vermez CHP bunu yetkili kurullarında görüşür, ondan sonra kararını alır.

CHP her aşamada demokratik yöntemleri benimsemiş bir siyasi partidir. Demokratik yöntemlerle toplanan imzanın sayısı, arkadaşlarımız CHP’ye Pazartesi günü getirdikleri zaman, ‘şu kadar imza’ var dedikleri zaman, kendi İçtüzüğümüze uygun bir imza toplanmışsa CHP kurultayını yapar. Diyelim ki toplanmadı bu insanlar bizim düşmanlarımız değil, bu insanlar bizim öz be öz kardeşlerimiz” yanıtını verdi.

ÜÇ GRUP BAŞKANVEKİLİNDEN ORTAK AÇIKLAMA

Bu arada CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç bugün saat 14.30'da ortak açıklama yapacak.(

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.