Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

“Padişahım Sen Çok Yaşa” Demeyi Bırakıp Halkın Ekonomik Sorunlarını Çözün!

TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, ülke ekonomisinin darboğaz içinde olduğunu ancak Hükümet’in ekonomik sorunları görmezden geldiğini belirterek “Gerginlik, karamsarlık ve korkudan medet uman politikalarınıza halkımız asla boyun eğmeyecektir!" dedi.

Ülkemizin ekonomik bir darboğazın içinde olduğunu söyleyen Didem Engin, “Yazık ki ekonomik sorunlar ülkemizi yöneten Hükümetin önceliği değil. AKP yöneticileri her gün “Padişahım sen çok yaşa” demekten, halkımızın geçim derdiyle ilgilenecek zamanı bulamıyor” diyerek Hükümet’in ekonomi yönetimindeki başarısız tutumunu eleştirdi.  

“AKP Hükümeti’ne soruyorum” diyerek konuşmasına devam eden Didem Engin, özel sektörün dış borcunun 300 milyar dolara yakınlaştığını ve Hükümet her “başkanlık” dediğinde kurların yükseldiğini belirterek “Borçlar katlanarak artarken binlerce şirketin iflas ettiğinin, binlercesinin ise iflasın eşiğinde olduğunun farkında mısınız?” dedi.
Yurt dışında artık Türkiye’ye ekonomik ambargonun konuşulduğunu belirten Didem Engin, “ekonomik ambargonun konuşulmasının dahi yarattığı tahribatın farkında mısınız?” sorusunu yöneltti.

İşsiz ordumuzun her geçen gün büyüdüğünü hatırlatan Didem Engin, borcunu ödeyemeyip yasal takibe alınan kişi sayısının 3 milyona yaklaştığı vurguladı. 
Hükümet’e “İçinde bulunduğumuz ekonomik buhranın, halkımızın umutsuzluğunun farkında mısınız?” sorusunu yönelten Didem Engin, “Gerginlik, karamsarlık ve korkudan medet uman politikalarınıza halkımız asla boyun eğmeyecektir!” diyerek konuşmasını tamamladı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.