Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

Yıldırım: ABD Tipi Başkanlığa Biz Varız

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “ABD’deki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız buyurun” çağrısını değerlendirirken, “Siz ABD tipi başkanlık diyorsanız biz ona da varız, buyrun gelin, bu işi gündemden kaldıralım. Biz Türk tipi istiyoruz ama ABD tipi de olsun. Bu fırsatı millet adına kaçırmamasını bekliyoruz. Bu yeni anayasayı, gelin bu halkın iradesinin tecelli ettiği yüce Meclis'te birlikte yapalım” dedi.
Başbakan Yıldırım, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Yıldırım, konuşmasına devam eden terör olaylarından bahsederek başladı. “Birlik ve kardeşliğin doruğa ulaştığı bu mübarek ayda hiç bizimle ortak değeri olmayan terör örgütü masum insanlara yönelik saldırılarını sürdürüyor” diyen Yıldırım,  “22 Temmuz'dan beri terörle güvenlik esaslı mücadelemiz sonucunda, şehirlerde ve ilçelerde terör örgütünün direnci tamamen kırılmış ve devlet ülkenin her köşesinden vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlayacak önlemi almıştır” diye konuştu.
 
ASKERE KORUMA ZIRHIBaşbakan Binali Yıldırım, Meclis gündeminde bulunan ve terörle mücadelede görev alan asker ve kamu çalışanlarını hukuki güvence altına alan yasal düzenlemenin önemini anlattı. Yıldırım şöyle dedi:

“Terörle mücadele önemli bir düzenleme var. TSK'nın, polis teşkilatımızın, korucu ve jandarmamızın, operasyonlardaki kararlılığını artırmaya yönelik, koordinasyonu artırmaya yönelik bir düzenleme var. Burada getirilen, değişik kanunlarda olan düzenlemeler bir araya getiriliyor ve koordinasyonu kurmasını sağlayacak, uyum içerisinde çalışmasını düzenleyecek. Burada güvenliği tehdit edecek yapılan çalışmalarda güvenlik unsurlarımızın moralini yüksek tutmak ve hukuki sorumluğunu düzenlemek için yapılacaktır. Muhalefet partilerinin bir kısmı olumlu tutum içinde. HDP olabildiğince köstek olmaya çalışacak. Onlara önerimiz safınızı net olarak ortaya koyun; terörün mü, milletin mi yanındasınız?”

OPERASYONLARIN BİTTİĞİ İLLER
Başbakan Yıldırım grup toplantısında,  Güneydoğu’da terör operasyonların bittiği illeri de açıkladı. Terörle mücadeleye hız vereceklerine işaret eden Başbakan şöyle dedi:

“Sur'da, Silopi'de, Şırnak'ta, İdil'de operasyonlarımız bitti ama işimiz yeni başlıyor. Oraları eskisinden daha güzel imar edeceğiz, mamur edeceğiz. Ancak, burada da yine, sahada vatandaşlarımızın aklını çelmeye çalışan HDP ve onların taraftarlarını görüyoruz. Millete vatandaşa yaptığınız yetmiyor gibi, bunca sıkıntıdan sonra bir nefes alması, çoluğuyla çocuğuyla buluşmasına bile engel olmaya çalışıyorsunuz. Bunlar milletimizin gözü önünde oluyor. Onlar artık kredilerini tükettiler, merak etmeyin. Her şey ortaya ayan beyan ortaya çıktı. İnsanların içine çıkamıyorlar. Bundan sonra işleri daha da zorlaşacak. HDP bölgede vatandaşa yapılacak her türlü yardıma engel oluyor. Vatandaşa; 'Hiçbir kağıt imzalamayın', rıza göstermeyin', biz sizin hakkınızı uluslararası mahkemelerde arayacağız' diyorlar. Sen uluslararası mahkemelerde hak arayacağına, bunun sorumlusu sensin, hesabını vereceksin. Yaptığınız yetmiyormuş gibi şimdi bir de engel olmaya çalışıyorsunuz. Hiç ama hiç tereddüt etmesin vatandaşlarımız, onlar kredilerini tükettiler, her şey ortaya çıktı.”

VİZE MUAFİYETİ
Başbakan Binali Yıldırım, dış politikada yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, Türkiye’nin Avrupa Birliği için yol almaya devam ettiğini söyledi. Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye 53 yıldır AB üyeliği için yola girmiş durumda. Bu süre içerisinde duruşumuzdan sapma yapmadık, taahhütlerimize riayet ettik. AB'nin, Türkiye'nin bu samimi davranışına karşılık verdiği sözleri yerine getirmesidir. Bizden istenen 72 maddenin birçoğunu tamamladık, son anda önümüze bir şey çıkardılar. Bunların alışkanlığı. 'Siz terörle mücadele kanunu esnetin' diye. Bu dostluğa sığar mı? Böyle günlerde gerçek dostluk belli oluyor. Biz ciddi bir mücadele veriyoruz. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bekası için mücadele veriyoruz. Terörle mücadele kanununda herhangi bir değişiklik söz konusu olmaz, vize muafiyeti dahi olsa, bırakın orda kalsın.”

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
Başbakan, yeni anayasa ve başkanlık sisteminden vazgeçmediklerinin bir kez daha altını çizerken,  kararlılıklarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri üzerinden verdi. Yıldırım şöyle dedi:

“Biz anayasayı halka söz verdiğimiz gibi Meclis’e taşıyacağız. Sayın Kılıçdaroğlu, bir TV programında  'ABD'deki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız buyrun' diyor. ABD  tipi başkanlık diyorsanız biz ona da varız, Buyurun  gelin, bu işi gündemden kaldıralım. Biz Türk tipi istiyoruz ama ABD tipi de olsun. Bu fırsatı millet adına kaçırmamasını bekliyoruz. Bu yeni anayasayı, gelin bu halkın iradesinin tecelli ettiği yüce Meclis'te birlikte yapalım. Bu onuru siyaset sahiplensin. Bu büyük dönüşümde herkes birlikte hareket etsin, ülkemize 2023 yolunda bu kısır çekilmeyi kenara bırakalım.”

DOKUNULMAZLIKLAR
Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliğinin artık yargının işi olduğunu belirten Başbakan, CHP’nin dokunulmazlıklarla ilgili tavrını eleştirdi.
Yıldırım, “Dokunulmazlıkla ilgili yasa geçti. Sadece terörle bağlantılı olanlar geçebilirdi şimdi hepsi geçti. Meydanlarda karşı gelenler hemen tavır değiştirdi. Ama ne oy kullandıkları da belli değil. Şimdi gidip yargıda herkes hesabını versin” dedi.

MERMİ AÇIKLAMASI
Başbakan Binali Yıldırım, geçen hafta şehit cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan “mermili” protestoyu anımsatarak, “Geçtiğimiz hafta bir şehit cenazesinde şehit yakını, Ana muhalefet partisi liderinin önüne kurşun koydu. Bunu asla kabullenmemiz mümkün değildir” diye konuştu. Başbakan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçenlerde Fatih Camisi'nde tatsız bir hadise yaşandı. Bir şehit yakını, içinde bulunduğu ruh haliyle belki de, anamuhalefet partisi lideri önüne boş kovan bıraktı. Bunu asla ve asla kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledik. Ne olursa olsun, ama böyle bir davranışı asla onaylamadığımızı çok net bir şekilde söyledik. Buna rağmen beklediğimiz, Anamuhalefet partisi genel başkanının daha sorumlu davranmasıdır. 'Biz güvenliğimizi kendimiz alacağız'. HDP de aynı şeyi söylüyor. Demek ki 'CHP, HDP çizgisine gidiyor' diyenleri bir kez daha haklı çıkardılar. Türkiye Cumhuriyet, herkesin can ve mal güvenliğini korumak için hazırdır. Onun için merak etme Sayın Kılıçdaroğlu sizin güvenliğiniz de bizim teminatımız altında.”

YARGI PAKETİ
Başbakan Binali Yıldırım, Yargıtay ve Danıştay7ın yapısını değiştiren ve Meclis gündeminde bulunan Yargı Paketi ile ilgili de şunları anlattı:

Danıştay ve Yargıtay'ın yeniden yapılandırılması düzenlemesi var.  Bu da hukuk sistemi içerisinde kapsamlı bir düzenlemedir. İstinaf mahkemeleri kuruldu. Bunlardan sonra artık ikinci derece yargılama istinaf mahkemelerinde gerçekleşecek ve sonuçlanacak. Görülen davaların yüzde 70-75'i Yargıtay'a gelmeden hallolacak. Danıştay ve Yargıtay'ın yeniden yapılanması hukuk sisteminin içinde kapsamlı bir düzenlemedir. Adli tatil başlamadan yasa tamamlanmış olacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.