Bakan Koca; "Şu Ana Kadar Herhangi Bir Can Kaybı Olmadı”

Bilim Kurulu toplantısının ardından Koronavirüs ile ilgili alınan  yeni tedbirler ve gelişmeler hakkında basın toplantısı yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca; "Şu ana kadar herhangi bir can kaybı olmadı. Bu, olmayacağı anlamına gelmez." dedi. 

"Pozitif çıkan yeni vakalarımız var"

Toplam vaka sayımız 18 oldu. Pozitif çıkan yeni vakalarımız var. Bu akşam rakamı açıklayacağız. Bu dönemde bir takım haberler devam edecek. Uzun zaman bu dönemi sıfır vaka sayısı ile sürdürdük. Mücadelenin yeni safhasındayız. Yaşlılara ve kronik hastalığı olanlara karşı dikkatli olalım. En hassas grup bu gruptur. Bu mücadele devam edecek, zaaf gösteremeyiz. 

"Koronavirüsle alakalı laboratuvar sayısını 16'ya çıkaracağız"

Bakan Koca, "Laboratuvarlarımızı ve tanı KİT'lerimizi yurt genelinde artırıyoruz. ALO 184 SABİM hattı korona hattı olarak hizmete başladı. Koronavirüsle alakalı laboratuvar sayısını 16'ya çıkaracağız, hızlı sonuç veren kiti bütün illere vereceğiz." dedi. 

"Unutmamalıyız, tedbir ve panik birbirinin zıddıdır"

Salgın vakalarında olayların kontrolden çıkmasının belli başlı faktörlerinden birinin panik olduğuna dikkat çeken Bakan Koca, "Panik, duygusaldır, akla uygun değildir. Panik, toplumu kaçınacağı riske iter. Sağduyulu olmalıyız. Duyguyla değil, akılla hareket etmeliyiz. Unutmamalıyız, tedbir ve panik birbirinin zıddıdır. Bugünler böyle sürüp gitmeyecek, çok geçmeyecek, normal hayatlarımıza döneceğiz." dedi.

Şu anda pozitif çıkan yeni vakalarımız var"

"Şu anda pozitif çıkan yeni vakalarımız var ancak henüz analiz edilmekte olan numunelerimiz mevcut." ifadesini kullanan Koca, bu akşam topluca pozitif çıkan günlük rakamı açıklayacağını bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.