Sabancı Vakfı Gençlerin Kalkınmadaki Rolüne Dikkat Çekti

Sabancı Vakfı, 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kuruluşundan itibaren gençlere destek vermek ve başarılarını takdir etmek amacıyla burs, ödül, hibe desteği gibi çeşitli programlar yürüten Sabancı Vakfı, 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sabancı Vakfı adına açıklama yapan Genel Müdür Zerrin Koyunsağan gençlerin ülke kalkınmasına büyük katkı sağlayacaklarının altını çizdi ve şunları söyledi:
 
“Sabancı Vakfı olarak çalışmalarımızın odağındaki üç gruptan biri olan ‘gençler’, ülkemizin geleceğinin temel taşı ama asıl bugünümüz için çok kıymetliler. Kültür sanat, eğitim ve insan hakları gibi çeşitli konularda ve toplumsal gelişme sağlanması gereken birçok alanda gençlerin ilgisinin ve katılımının çok yüksek olduğunu görüyoruz. Bu katılımı sürekli kılabilirsek gençlerin uzun vadede ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlayacaklarına yürekten inanıyoruz. Gençlerin, sadece fırsat verilmesine, ilham almaya ve desteklenmeye ihtiyaçları var. Bu imkanlar sağlandığında gençlerin olağanüstü şeyler başarabildiğine tanık oluyor, ülkemizin geleceği için umudumuzu hep taze tutuyoruz.”
 
 
‘’Gençlerin En Başta İstihdam Edilmesi Konusuna Çözüm Bulmalıyız’’

 
Gençlerin istihdama katılmasının Vakfın destek verdiği en önemli konu olduğuna dikkat çeken Koyunsağan “Kurulduğumuz günden bu yana gençlerin imkanlarını artırmaya ve fırsat eşitliğine sahip olmalarına yönelik projeleri destekliyoruz. Ancak onlar için yapmamız gereken daha çok şey var. 15-24 yaş arası gençlerin işsizlik oranının yüzde 17 olduğu ülkemizde, gençlerin en başta istihdam edilmesi konusuna çözüm bulmamız gerekiyor. Bunun için özel sektörden kamuya hepimiz, gençlerin yeni ve sürdürülebilir çözümler getirecek fikirlerini desteklemeli ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına destek olmalıyız.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.