Öne Çıkanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hatay vakıfbank ihracat Maske filistin Kudüs vodafone binali yıldırım trump chp niğde milletvekili ömer fethi gürer merkez bankası

Türk Eximbank'tan 400 Milyon Euro Tutarında Sendikasyon

Türk Eximbank, 18 bankanın katılımı ile 1 ve 2 yıl vadeli dilimler halinde yaklaşık 400 milyon Euro tutarında bir Euro sendikasyon kredisi sağladığını duyurdu.
 
18 Temmuz’da vadesi dolmuş olan işlemi % 145 oranında yenilemiş olan Türk Eximbank, bu sonucun, Türkiye'ye ve Türk Eximbank’a duyulan güvenin bir göstergesi olduğu belirtildi.
 
Söz konusu bankaya ek olarak, Mizuho Bank, Ltd.’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen işlemde, The Bank of Tokyo-Mitsubishi, Citibank N.A., Commerzbank, Mediobanca, Shinsei Bank,  Standard Chartered Bank, Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., ING European Financial Services Plc. Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyiciler oldu.
 
İşlemin faiz oranı 1 yıl vade için EURIBOR/LIBOR artı 75 baz puan olarak, 2 yıl vade için EURIBOR/LIBOR artı 125 baz puan olarak gerçekleşti.
 
Gerçekleşen bu işlemle, Türk Eximbank’ın sendikasyon kredisi borç stoku 1,2 milyar Euro’ya ulaştı.
 
Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan ve katılımcı banka yetkilileri, söz konusu krediye ilişkin anlaşmayı 21 Temmuz 2016 tarihinde Londra’da gerçekleşen törende imzaladı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.