Öne Çıkanlar chp ankara tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam abd

Galatasaray-Fenerbahçe Arasındaki 108 Yıllık Rekabet

Süper Lig heyecanı da kaldığı yerden devam ediyor. 8 haftayı geride bırakırken, yeni haftada sezonun dördüncü derbisi Pazar günü saat 19:30’da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi Türk Telekom Arena’da oynanacak.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ 108 YILLIK REKABET

İki takım Pazar günü Süper Lig tarihinde 121. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar oynanan maçlarda Fenerbahçe 50, Galatasaray 33 defa sahadan galibiyetle ayrılırken ezeli rekabetteki 37 maç berabere tamamlandı. Ancak Galatasaray’ın ev sahipliğinde oynanan ligdeki 60 derbide sarı-kırmızılılar 23, Fenerbahçe ise 15 galibiyet elde etti. 22 maç  berabere sonuçlandı.  

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin birbirlerine rakip olduğu tüm maçlar ele alındığında ise sarı-kırmızlıların 122, Sarı-lacivertlilerin ise 145 galibiyet elde ettiği  görülüyor. 117 maç beraberlikle sonuçlanırken Galatasaray’ın ev sahipliğinde oynanan maçlarda sarı-kırmızlıların 74, Fenerbahçe’nin ise 46 kez sahadan galibiyetle ayrıldığı, 56 müsabakanın ise berabere sonuçlandığı dikkati çekiyor.

İki takım arasındaki 108 yıllık rekabette, Galatasaray ile Fenerbahçe Süper Lig’de Ekim ayında 16 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 7'sini sarı-lacivertliler kazandı, 2 kez ise Galatasaray maçlardan galip ayrıldı. Ekim ayındaki mücadelelerin 7’si beraberlikle sonuçlanırken en fazla 1-1’lik sonuç ortaya çıktı. Galatasaray Ekim ayındaki maçlarda rakip kaleye 10, Fenerbahçe ise 18 gol attı. 

Süper Lig’de bu sezon geride kalan 8 haftayı Galatasaray 7 galibiyet ve 1 beraberlik ile 22 puan toplayarak lider tamamladı. Galatasaray ayrıca ligin en fazla gol atan (20) ve en az gol yiyen (6) takımı oldu. Fenerbahçe ise 8 maç sonunda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 14 puan toplayarak 5. tamamladı. Sarı-lacivertliler bu süreçte 17 kez rakip ağları sarsarken kalesinde 12 gol gördü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.