Öne Çıkanlar diyarbakır çin türkiye cumhurbaşkanı erdoğan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu istanbul Dantel çankaya belediyesi spor toto süper lig Prof. Dr. Dilek Erkan ispanyol basını 7 kuruş

Lig'in 15. Haftasında Osmanlıspor'un Konuğu Galatasaray

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında yarın deplasmanda Osmanlıspor ile karşı karşıya gelecek.

Son haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkışa geçen Galatasaray, konuk olacağı Osmanlıspor'u mağlup ederek seriyi devam ettirme hedefinde.
Süper Lig'de son haftalarda çıkış yakalayan ve son 3 karşılaşmasında Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor'u mağlup eden sarı-kırmızılı takım, Osmanlıspor karşısından da 3 puanla ayrılarak galibiyet serisini 4 maça çıkarmayı hedefliyor.

Sezonun geride kalan bölümünde 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Galatasaray, ligde 29 puanla 3. sırada bulunuyor. Osmanlıspor ise 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucunda elde ettiği 22 puanla 7. sırada yer alıyor.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Lukas Podolski, Tolga Ciğerci ve Sinan Gümüş, karşılaşmada forma giyemeyecek. Tedavisi tamamlanan Serdar Aziz'in ise sahadaki yerini alması bekleniyor.

Osmanlı Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

Osmanlıspor - Galatasaray Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda?

Osmanlı Stadı'nda 18 Aralık Pazar günü oynanacak mücadele Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak.


Galatasaray, Osmanlıspor Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 15. haftasında Osmanlıspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Ligin iddialı ekiplerinden Osmanlıspor, bu hafta Galatasaray’la oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün yaptığı taktik ağırlıklı çalışmayla devam ettirdi. Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde yapılan antrenmana, mor-sarılı oyuncular, ısınmaya yönelik koordinasyon çalışmasıyla başladı. Çabukluğa yönelik istasyon çalışmasıyla devam eden antrenmanda daha sonra gruplar halinde dönüşümlü olarak taktik, şut, orta ve gol organizasyonlarına geçildi. Günün tek antrenmanı toplu olarak yapılan sprint çalışmasıyla son buldu. Takımın kalecileri, kaleci antrenörü Hakan Polat nezaretinde takımdan ayrı özel çalışma yaptı.

1,5 saat süren antrenmana tedavileri devam eden Engin Bekdemir ve Tugay Kacar katılmadı.

Osmanlıspor, yarın yapacağı antrenmanla Galatasaray maçının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek. 

 Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası’nda Teknik Direktör Jan Olde Riekerink yönetimindeki antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra futbolcular pas çalışmaları gerçekleştirilirken, son bölümde 11’e 11 çift kale maç yapıldı.

Galatasaray, Osmanlıspor karşılaşmasının hazırlıklarını yarın saat 11.30’da yapacağı antrenmanla tamamladıktan sonra saat 15.00’te özel bir uçuşla Ankara’ya hareket ederek ve kampa girecek.

Riekerink Fikstür Avantajına Dikkat Çekti

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, “Ligin ilk yarısına baktığımızda şampiyonluk yarışında olduğumuz Fenerbahçe ve Beşiktaş ile deplasmanda oynadık. İkinci yarıda onlarla kendi sahamızda oynayacağız. Bu da bizim için önemli meydan okuma ya da avantaj olacak” dedi.
Ligin 15. haftasında Osmanlıspor deplasmanına konuk olacak olan sarı-kırmızılı takımda kritik maç öncesi basın toplantısı düzenlendi. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Jan Olde Riekerink basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Osmanlıspor Değerlendirmesi

Hollandalı çalıştırıcı, Osmanlıspor mücadelesine ilişkin, “Çok zor bir maç Osmanlıspor maçı ve deplasmana gidiyoruz. Şu anda ligde 7’nci sırada olan bir takım. En fazla ligde beraberlik alan takım. Avrupa Ligi’nde de iyi performans sergiliyorlar. Grubu 1. tamamladılar. Villareal’i deplaasmanda yenen bir takım. Bizi zor bir maç bekliyor. Biz en iyi şekilde analiz yaptık. Oyuncularıma anlattım ve uyarılarda bulundum. Orada zor hava ve saha şartları ayrıca Osmanlıspor ile mücadele etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

2 İsim Kart Sınırında

Galatasaray'da Armindo Bruma ve Serdar Aziz, Osmanlıspor maçı öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sezonun geride kalan bölümünde üçer kez sarı kart gösterilen Bruma ve Serdar, kart görmeleri durumunda 16. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

Muhtemel 11

Galatasaray'ın Osmanlıspor karşısına şu 11 ile çıkması bekleniyor:

Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz, Hakan Balta, Lionel Carole, Nigel de Jong, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Armindo Bruma, Eren Derdiyok.

15. Randevu

Galatasaray ile Osmanlıspor, Süper Lig'de 15. kez karşılaşacak.

Sarı-kırmızılılar, eski adı Ankaraspor ile geçmişte 14 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray, geride kalan maçlardan 2'si hükmen olmak üzere 8'ini kazandı, başkent ekibi 2 kez galip geldi, 4 müsabaka ise berabere bitti.

Geride kalan maçlarda Galatasaray'ın, 6'sı hükmen galibiyetlerden doğan 26 golüne, Ankara temsilcisi 10 golle yanıt verdi.
Geçen sezonki maçları Osmanlıspor, İstanbul'da 2-1, başkentte de 3-2'lik sonuçlarla kazandı.

Taraflar arasında 2009-2010 sezonunda oynanması gereken karşılaşmalar, Türkiye Futbol Federasyonunun o zamanki adıyla Ankaraspor'un lisansını iptal etmesiyle 3-0 Galatasaray lehine tescil edilmişti.

Ankara'daki Maçlar

Süper Lig'de yarın Galatasaray'ı ağırlayacak Osmanlıspor, rakibi karşısında evinde ilk galibiyetini geçen sezon aldı.
Başkent temsilcisi, ligde Galatasaray ile Ankara'da 6 maça çıktı, 3 kez mağlup oldu, 2 kez berabere kaldı, sadece geçen sezonki müsabakadan 3 puanla ayrılabildi.

Başkentte mor-sarılı ekip, attığı 5 gole karşı, kalesinde 8 gol gördü.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.