Öne Çıkanlar ankara chp tsk deprem diyarbakır bodrum konya sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam ırak abd

Sporun Devleri Ödüllerini Aldı

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen “Sporun Devleri Buluşuyor" töreninde, milli gururumuz olan sporculara ödül verildi. Gecede konuşan, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, konuşmasında ödüle layık görülen tüm sporcuları kutlayarak, başarıyı getirenin ruh, inanç ve azim olduğunu söyledi. Çavuşoğlu,  "Siz başardıkça Anadolu'nun yüzü gülecektir. Siz kazandıkça bu topraklara kin ve nefret tohumları ekmeye çalışanlar azap çekecekler. Her başarıda bu azap daha katlanacak” diye konuştu.


Aymir Turizm tarafından organize edilen ödül töreni, Ankara JW Marriott Otel'de gerçekleştirildi. Törene,  Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, milletvekilleri, federasyon başkanları, sporcular, spor ve siyaset dünyasından isimler katıldı.
Sporcuları tebrik eden Çavuşoğlu, “Başarıyı getiren ruhtur, inançtır ve azimdir. Afrin'de kazanılan zafer de bu gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur. Bir diriliş hamlesi içerisine girilmiştir. Bu coğrafyada at koşturmak isteyen teröristler ve onların arkasındaki destekçilerinin anlamadıkları gerçek budur. Sporcuların müsabakayı çıkarken hissettiği duyguyla Afrin'deki askerimizin duygusu aynıdır. Büyük Türkiye inancı, güçlü Türkiye sevdasıdır” dedi.


"SPORA EN FAZLA YATIRIM YAPAN ÜLKEYİZ"
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin spora yatırım yapan en önemli ülkeler arasında yer aldığını söyleyerek, sporun birleştirici gücünün Türkiye'de önem arz ettiğini kaydetti. Türkiye’nin spor yönünden şanslı bir ülke olduğunu belirten Bak, “Sporun tüm kademelerinde yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var. 2002 yılından itibaren onun sayesinde önemli atılımlar yapıldı. Dünyada spora en fazla yatırım yapan ülke, belki de birincisi Türkiye." diye konuştu.
Hükümetleri döneminde engelli sporcu ve vatandaşlar için önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Bak, engelli gençleri spor sayesinde hayata bağladıklarını ve geleceğe yönelik yatırımlar yaptıklarını söyledi. 

"SPORA DESTEK VERDİK, VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, "Spora destek verdik, vermeye devam ediyoruz”  dedi. Türkiye’nin genç nüfusa sahip olduğunu ve bunun en büyük zenginlik olduğunu belirten Çalık, sporun birleştirici gücüne inandıklarını söyledi.


Aymir Turizm tarafından organize edilen gecede, Naim Süleymanoğlu Özel Ödülü’ne Taha Akgül (Güreş) layık görüldü. Nur Tatar Askari (Tekvando), Ampute Milli Takımı (Bedensel Engelliler), Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı (Voleybol), Ramil Guliyev (Atletizm), Esra Bayrak (Özel Sporcular), Uğur Aktaş (Karate), Kenan Sofuoğlu (Motosiklet), İlhan Çıtak (İşitme Engelliler Güreş), Nagihan Kalyoncu (Kick Boks), Ayşe Begüm Onbaşı (Cimnastik), Mihraç Akkuş (Judo), Rıza Kayaalp (Güreş) ödül alan diğer isimler oldu.


Ödül töreni sonunda Bakanlar, ödül alan sporcular, federasyon başkanları, spor adamları ve siyasetçiler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.