Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener suriye palandöken Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer atatürk şehit İdlib Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

AFAD: Göçük Altında Kalan 3 Kişi Hayatını Kaybetti

AFAD, Siirt’te meydana gelen heyelan nedeniyle göçük altında kalan 16 kişiden 3’ünün hayatını kaybettiğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Siirt - Şirvan’da meydana gelen göçük nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada, Siirt’in Şirvan ilçesinde bulunan özel bir bakır madeni ocağında dün saat 21.07’de meydana gelen heyelan sonucu, 16 vatandaşın göçük altında mahsur kaldığı belirtilirken, bugün saat 09.00 itibariyle göçük altındaki 3 vatandaşın hayatını kaybettiği ifade edildi.

Çalışmaların AFAD, İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Siirt Valiliği ve Türk Kızılayı işbirliğiyle aralıksız sürdüğü bildirildi.  
 
-TÜRKİYE’NİN İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLARI SEFERBER EDİLDİ-

Göçük altında bulunan 13 vatandaşın kurtarılması için 90 kişilik AFAD ekibine 18 araç ve 3 arama kurtarma köpeğinin de çalışmalara katkıda bulunduğu belirtilirken, arazinin engebeli olmasının ikinci bir heyelan riski oluşturduğu kaydedildi. Ayrıca olay yerinde çalışmaların bir noktadan koordine edilmesi ve bilgi akışının düzenli bir şekilde yapılabilmesi için maden ocağına bir AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi gönderildiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Şirvan’da mahsur kalan vatandaşlarımız için Türkiye’nin tüm ilgili kurum ve kuruluşları seferber edildi. Olay yerinin aydınlatılması ve enerji ihtiyacının sağlanması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na; Bölgenin iletişim altyapısının güçlendirilmesi amacıyla BAZ istasyonu kurulması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na; Güvenliğin sağlanması için İçişleri Bakanlığı’na; Psiko-sosyal destek çalışmalarının başlatılması için ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na talimat verildi.

Bölgede bulunan ekiplerin ve madenci ailelerinin iaşe ihtiyaçları da düşünüldü. Türk Kızılayı, 12 personel, 150 battaniye, 1 ikram aracı, 200 kişilik kumanya ve 2 ikram çadırını bölgeye sevk etti. Sıcak yemek ihtiyacı da kısa sürede karşılanacak."

Anahtar Kelimeler:
AfadSiirt şirvan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.