Öne Çıkanlar chp ankara tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

Başbakan Yıldırım: MİG-23 Uçağı Düştü

Başbakan Binali Yıldırım, “Mig-23 uçağı düştü pilotun atladığı tahmin ediliyor. Samandağ, Yaylacık mevkiinde meydana geliyor. Suriye rejimine ait bir uçak olduğu tahmin ediliyor” dedi.

Hatay’ın Samandağ ilçesi yakınlarında Suriye’ye ait bir savaş uçağı düştü. Nevşehir’de bulunduğu sırada düşen uçağa ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, “Mig-23 uçağı düştü pilotun atladığı tahmin ediliyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Uçağın Suriye topraklarına, pilotun muhtemelen ya Türkiye tarafına ya Suriye tarafına düştüğü varsayılıyor. Samandağ, Yaylacık mevkiinde meydana geliyor. Durum bundan ibaret Suriye rejimine ait bir uçak olduğu tahmin ediliyor” diye konuştu.

-“O BÖLGEDE HAVA ŞARTLARININ OLUMSUZ OLDUĞU YÖNÜNDE RAPORLAR VAR”-
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, uçağın Türkiye topraklarına mı Suriye topraklarına mı düştüğü hakkındaki soruya, “Bu konuda netlik yok. Bizim sınırda da olabilir. Suriye sınırında da olabilir araştırmalarla bu ortaya çıkacak. Düşme nedeni konusunda da henüz bir netlik yok. Ama o bölgede hava şartlarının oldukça olumsuz olduğu yönünde raporlar var” cevabını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.