Öne Çıkanlar chp ankara tsk deprem diyarbakır konya bodrum ırak sgk cumhurbaşkanı erdoğan zam abd

Çavuşoğlu: Ortak Bir Aklın Oluşması İçin Üzerimize Düşeni Yapmaya Hazırız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesine ilişkin, “Umarım bu belirsizlik, bu kaos bir an önce atlatılır ve biz her zaman olduğu gibi burada yine ortak bir aklın oluşması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesine ilişkin basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. Konuya ilişkin bir an önce ortak bir anlayışın tekrar hakim olması gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, bu sürecin sonunda tekrardan anlaşma imzalanmasının yetmeyeceğini belirtti.

“TÜRKİYE OLARAK NÜKLEER SİLAHLARA KARŞIYIZ”

İran’ın atması gereken adımlar ve İran’a yönelik ambargoların kaldırılması gibi süreçlerin denetlenebilir ve şeffaf bir süreç içerisinde gerçekleşmesi gerektiğini altını çizen Bakan Çavuşoğlu, “Biz Türkiye olarak nükleer silahlara karşıyız. Ama hepsine karşıyız. Yalnızca bir ülkenin elindeki nükleer silahlar ya da geliştirebileceği nükleer silaha değil tüm bölgemizdeki ve dünyadaki nükleer silahlara karşıyız” diye konuştu. İran konusunda tüm ülkelerin gösterdiği hassasiyeti kendileri  ve çevresindeki ülkeler içinde gösterilmesi gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu,  “Umarım bu belirsizlik, bu kaos bir an önce atlatılır ve biz her zaman olduğu gibi burada yine ortak bir aklın oluşması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.