Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli'nde Toplu Açılış Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2019’da zaten Cumhurbaşkanlığı seçimi de var. Ama ondan önce millet başkanlığa karar verirse e hadi bakalım o zaman hodri meydan deriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’nde, toplu açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, törene katılan vatandaşların, “Başkan Recep Tayyip Erdoğan” sloganlarına, “Siz derseniz olur, karar sizindir” cevabını verdi.

DİKİLİ AĞACINIZ YOK BU MEMLEKETTE

Erdoğan, Kocaeli genelinde 2 milyon ağacın dikildiğini belirterek, “Ey geziciler 12 tane ağaçtan bahsetmiyoruz ha dikkat et. Dikili ağacınız yok bu memlekette” dedi.

“AMERİKA BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇERKEN KAN MI DÖKTÜ?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

“Bunlar siyasi sapkınlık içinde, bunlar siyaseti bilmiyor, bunlar siyaset cahili, siyasi literatür cahili. Yani Amerika başkanlık sistemine geçerken kan mı döktü? Güney Amerika’da başkanlık sistemine geçenler kan mı döktü? Bunların hiçbiri yok. Bu kararı kim verir? Millet, millet. Senin öyle bir yetkin yok. Öyle bir gücün de yok. Eğer benim milletim bu ülkede kalkıp da ‘Evet biz başkanlık sistemine geçiyoruz’ derse sen de kuzu kuzu takip edersin.

“KANI TERÖRE KARŞI VERİRİZ”

Ne oldu 10 Ağustos’ta millete gitti mi? Gittik. 14 parti bir araya geldiler mi? Geldiler. Bu kardeşiniz tek başına onların karşısına çıktı mı? Siz ne yaptınız yüzde 52 ile bu kardeşinizi desteklediniz. Onların hali ne oldu? Hiç. Yarın olacak olan da budur ya. Budur. Biz kan veririz. Kanı biz nerede veririz? Vatanımızın kurtuluşunda veririz. Kanı biz nerede veririz? Teröre karşı veririz. Şu anda tek millet diyenler, tek bayrak diyenler, tek vatan diyenler, tek devlet diyenler bu işin mücadelesini veriyor.”

“KANI TERÖRİST DÖKER”

“Tek parti dönemindeki siyasi kurumun adını ve mirasını yaşatma iddiasındaki ana muhalefeti başına musallat edilen zatın hezeyanlarını hep birlikte takip ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“İnanın bana bunların ağa babalarının 14 Mayıs 1950’deki hissiyatlarını, 27 Mayıs 1960’taki sevinçleri neyse şimdikilerin de duyguları aynı. Bunlar millete ve milletin değerlerine düşmanlığı siyaset sandılar. Bunca yıldır yaşadıklarından ders almadıkları gibi tam tersine kinlerini ve hırslarını sürekli biledikleri anlaşılıyor. Yoksa hangi aklı başında insan milli iradenin, Meclis’in, siyasetin konusu olan bir meseleyi getirip de içinde kan geçen cümlelere sıkıştırır? Hani siz Atatürkçüydünüz ya? Ne diyor Atatürk? ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyor. Sen milletin olan böyle bir egemenlik hakkını ne zamandan beri eşkıyalara çetelere veriyorsun ya? Kanı kim döker? Mafya döker. Kanı kim döker? Çete döker, eşkıya döker, terörist döker.

“BUNLARIN İDEALİNDEKİ ÜLKE YÖNETİMİ 27 MAYIS REJİMİDİR”

Bunlar zaten şu anda terör örgütünün ağzıyla konuşmaya başladılar. Çünkü bunların idealindeki Türkiye, bunların idealindeki ülke yönetimi 27 Mayıs rejimidir. Bugün Türkiye’de yaşanan Anayasa tartışmalarının, Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının yönetim sistemi tartışmalarının gerisinde hep 27 Mayıs darbesiyle tesis esilen çarpık düzen vardır. Vesayet kurumlarını ve mekanizmalarını güçlü bir şekilde sistemin içine yerleştiren 27 Mayıs zihniyeti 12 Eylül Darbesi’yle kendini güçlendirmiştir.”

“ŞİZOFRENİK BİR VAKADIR BU”

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu kastederek şunları kaydetti:

“Bu zat akşam başka konuşur, sabah başka konuşur. Bunda doğru bir ifade bulamazsınız. Şizofrenik bir vakadır bu. Merak etmeyin, 2019’da zaten Cumhurbaşkanlığı seçimi de var. Ama ondan önce millet başkanlığa karar verirse e hadi bakalım o zaman hodri meydan deriz. E buyurun meydana çıkarsın.”

“GİZLİ ORTAKLIKLARI VAR”

MHP’nin terörle mücadele sürecinde hükümete destek verdiğini hatırlatan Erdoğan, Ama ana muhalefet aynı şeyi söyleyemiyor. Niye? Dert başka dert. Çünkü bunlarla gizli ortaklıkları var. Sıkıntı burada” diye konuştu.

“SIFIRLAYANA KADAR DEVAM EDECEK”

Erdoğan terörle mücadele süreci hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Bugün 8 tane şehidimiz var. 12 tane sivil vatandaşımız 4 tane ayrı 16 tane. Şunu söylüyorum bunlarla mücadelemiz bunları sıfırlayana kadar devam edecek. Milletimizin huzuru için devam edecek. İşte kan denilen olay orada ve oraya gidenler ‘Biz şehit olmak üzere gidiyoruz’ diyorlar. Ama bunların böyle bir derdi yok.”

“YAZIKLAR OLSUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli sığınmacılar hakkında şöyle konuştu:

“Batıda eşcinsel evliliği konusundaki tartışmalarda gösterilen sözüm ona özgürlük, hak, hukuk hassasiyetini kendilerine yardım eli uzatan çocuklardan, kadınlardan, masumlardan esirgeyenlere yazıklar olsun. Denizlerdeki balinaların, fokların, kaplumbağaların yaşam alanları konusundaki gösterdikleri duyarlılığı 23 milyon Suriyelinin hayat hakkından esirgeyenlere yazıklar olsun. Kendi güvenliklerini, refahlarını, konforlarını, diğer insanların hayatta kalma mücadelelerinin önünde tutanlara yazıklar olsun.  Ülkelerine gelen mültecilerin önce cüzdanlardaki paralarına, kollarındaki, boyunlarındaki ziynetlere göz diken kölelik ve sömürge döneminin kalıntısı zihniyetlere yazıklar olsun.” (

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.