Öne Çıkanlar fibabanka çin tim azerbeycan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov iett memurlara doğum izni euro cizre adalet bakanı bekir bozdağ Beşerî icralık

“İstifa Et Kardeşim, De ki ‘Fiili Durumu Gerçekleştiriyorum’”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Binali Bey’in hakkını ben savunuyorum. O da çıkmış meydan meydan geziyor, ‘başbakanlığı kaldıralım.’ İstifa et kardeşim, niye duruyorsun orada. İstifa et, de ki ‘fiili durumu gerçekleştiriyorum.’ Zaten esamen okunmuyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Denizli’nin Bozkurt ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Toplantılarda hiç kimsenin yapmadığı bir şeyi yaptıklarını, önce vatandaşa söz hakkı verdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Vatandaştan çekinmiyoruz. Vatandaşımız soru sorar, kimseye müdahale ettirmeyiz. Bu toplantı bir siyasi parti toplantısı değil, 80 milyonu ilgilendiren bir toplantı. Anayasa değişikliği sadece beni değil hepimizi ilgilendiriyor” dedi.

“Tehlikenin Ne Kadar Büyük Olduğunun Farkında Mısınız?”

Anayasa değişikliğinin tek adamlığı getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Tek adamlık şu; her şeye muktedir. Anayasa Mahkemesi’ne hakim mi lazım tek adam tayin edecek. Vali, kaymakam, büyükelçi mi lazım tek adam tayin edecek. Devletin yapısı ve işleyişiyle ilgili bütün yetkiler tek adama veriliyor. Bir adamı ikna ederseniz, kandırırsanız, Türkiye Cumhuriyeti devletini 24 saat içinde ele geçirirsiniz. Tehlikenin ne kadar büyük olduğunun farkında mısınız? Başımıza örülmek istenen çorabın ne olduğunun farkında mısınız? Israrla diyorum, bu bir parti meselesi değildir, bu bir memleket, vatan, bayrak meselesi, bu bir geleceğimiz meselesidir. Bunun cumhurbaşkanıyla, bir partinin genel başkanıyla da bir ilgisi yok. Hepimiz faniyiz, devlet olan bakidir. Devletin altındaki halı çekiliyor” diye konuştu.

“Bu Kadar Yetkiyi Evliyaya Verseniz, Evliyayı Azdırırsınız”

Türkiye’nin tapusunun tek adama teslim edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bunun akılla, mantıkla, izanla, ahlakla ilgisi var mı? Bu kadar tehlikeli bir sürecin içine Türkiye sokuluyor. Bir kişiye öyle bir yetki veriyoruz ki sizin seçip Ankara’ya gönderdiğiniz milletvekillerinin bulunduğu TBMM’yi bir sabah kalkıp feshediyor, sebep göstermeye gerek yok. Böyle bir yetki kime verilir? İstanbul Milletvekilimiz İlhan Kesici’nin dediği gibi, bu kadar yetkiyi evliyaya verseniz, evliyayı azdırırsınız. 80 milyon bir kişiye emanet edilir mi?” dedi.

“Ben de Milliyetçiyim, 80 Milyon da Milliyetçi”

Bir vatandaşın “milliyetçiler buna nasıl oy verecek” diye sorduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ülkücü kardeşime söylüyorum; eğer milliyetçilik çok değerliyse ki değerlidir, hiç kimse endişe etmesin bu kardeşiniz de milliyetçidir, vatanseverdir. Hepimiz milliyetçiyiz. Ben de milliyetçiyim, 80 milyon da milliyetçi. Ben de vatanımı seviyorum, 80 milyon da vatanını seviyor” diye konuştU.

“Hayırcılara Terörist Dediğiniz Zaman Dağdaki Teröristi Aklamış Oluyorsunuz”

Kendisinin hiçbir zaman ‘evet’ diyenlere ilişkin bir suçlama getirmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Çıkıp vatandaşın önüne, neden ‘evet’ demeleri gerektiğini anlatamıyorlar. Ne diyorlar, ‘Hayır diyen teröristtir.’ Bunu söylediğiniz zaman eli silahlı, dağda gezen adamı aklamış oluyorsunuz. Devletin yapısını ve işleyişini değiştiriyorlar, 5 tane vilayeti birleştirip tek vilayet yapabilirler. Yetki başkanda. Bu neye yol açar, belli bir tehlikenin içine Türkiye’nin sürüklendiğini görüyor muyuz? Hepimizin, bütün vatanseverlerin görmesi lazım” dedi.

Bu memleketin sokakta kurulmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kuvayı milliyecilerin ne bedeller ödediklerini biliyoruz hepimiz. Şimdi o dönem alamadıklarını, anayasaya değişikliğiyle altın tepsi içinde birilerine sunmaya hazırlanıyorlar” diye konuştu.

“İki Yıldır Hazırlığını Yapıyoruz, Bütün Sandıklara Sahip Çıkacağız”

Sandık güvenliği konusunda da endişe edilmemesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Türkiye’deki bütün sandıklara sahip çıkacağız. İki yıldır bunun hazırlığını yapıyoruz, seçimler için ama referanduma denk geldi. Türkiye’nin bütün illerinde sandıklara sahip çıkacağız. Sizden tek istediğim, ‘bir oyla bir şey değişmez’ sakın demeyin. Bir oyla her şey değişir” dedi.

“Daha Ne Verelim?”

Anayasa değişikliğinin vatandaşın sorunlarına çözüm getirmediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Şimdi ‘bütün yetkileri bana verin.’ Daha ne verelim, neyi vereceğiz? Memleket teslim edilir mi? Apartman yöneticisini seçeriz, ödediğimiz aidatlar doğru kullanılıyor mu diye bir de denetim kurulu seçeriz. Devleti teslim edeceğiz, kimse denetlemeyecek. Freni patlamış kamyona binmeyin” diye konuştu.

Başbakan’a İstifa Çağrısı

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ne olduğu belli olmayan bir sistemin içine sürüklenmeye çalışıldığını belirterek, şöyle devam etti:

“Bizim 141 yıllık parlamento geleneğimiz var. Örfümüze, adetimize bağlı olmalıyız. Başbakanlığı kaldırıyorlar. Binali Bey’in hakkını ben savunuyorum. O da çıkmış meydan meydan geziyor, ‘başbakanlığı kaldıralım.’ İstifa et kardeşim, niye duruyorsun orada. İstifa et, de ki ‘fiili durumu gerçekleştiriyorum.’ Zaten esamen okunmuyor. Yazık, günahtır bu memlekete. Başbakanlık kalkmasın, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana başbakanlık var, bakanlıklar var.”

“Bu İş, Liderlerin Sözlerine Bakılarak Karar Verilecek Bir Olay Değil”

Kılıçdaroğlu, toplantıda söz alan bir vatandaşın, “Ben ‘Hayır’ vereceğim, MHP’liyim. Dün başkanlığı yerden yere vurdu başkanımız, bugün de ‘evet’ diyor. Ortada biz kalıyoruz” demesi üzerine ise şunları kaydetti:

“Kimse ortada kalmasın. Biz bayrağımızı, vatanımızı seviyorsak, çocuklarımızı, geleceğimizi düşünüyorsak gideceğiz, hayırlı bir iş yapacağız. Şimdi bu iş, liderlerin sözlerine bakılarak karar verilecek bir olay da değildir. Bu iş, siyasi bir olay da değildir, bir vatanseverlik olayıdır. Dolayısıyla, lider şunu söyledi, öbürü bunu söyledi, değil. A liderini, B lideri suçlamak yerine, biz aklımızı kullanarak sandığa gideceğiz; ülkemizin geleceği, demokrasimiz, kardeşliğimiz için oyumuzu kullanacağız.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.