Öne Çıkanlar chp ankara tsk deprem diyarbakır konya cumhurbaşkanı erdoğan bodrum ırak sgk zam abd

Kar Yağışı Etkili Oluyor

Türkiye’nin büyük bir bölümü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede azalması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor. Yağışların, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz, Samsun ve Ordu'nun yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu Doğu Anadolu'nun batısı ile Tokat, Bingöl, Muş ve Bitlis çevresinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu kuzey ve doğusu ile Balıkesir, Çanakkale, Tokat, Bingöl, Bitlis, Muş ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede azalması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle Kuzey yönlerden doğu kesimlerde güney yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI-

Yağışların, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz, Samsun ve Ordu'nun yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu Doğu Anadolu'nun batısı ile Tokat, Bingöl, Muş ve Bitlis çevresinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı öngörülüyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla rüzgarın da kuzey yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Yağışların; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğu için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; bölgenin doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi öngörülüyor.

EGE: Çok bulutlu ve yağışlı, kıyıları yağmur, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) eseceği bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi öngörülüyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur, batısı ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, doğusunda kuvvetli olması beklenmektedir. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (40-60 km/s) esmesi öngörülüyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (40-60 km/s) esmesi tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve karla karışık yağmur zamanla kar şeklinde beklenen yağışların akşam saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması öngörülüyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu bölge genelinin yağmurlu zamanla kuzey kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (3)

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimleri karlakarışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. (4)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı.(9)

ADANA: Parçalı çok bulutlu yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (13)

ANTALYA: Çok bulutlu il geneli aralıklı sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. (14)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kuvvetli karlakarışık yağmur ve yüksek kesimleri kar yağışlı.(10)

ERZURUM: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur zamanla kar yağışlı. (2)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, yağmurlu akşam saatlerinden sonra yer yer karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(9)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.