Öne Çıkanlar 15 Mayıs 2024 Çarşamba Gündemi vatikan işsizlik sigortası ekmek myk garo paylan tskdan savunmaya yatırım Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov cizre adalet bakanı bekir bozdağ berat albayrak çin

Milletvekilleri Darbe Girişimini Kınadı

Başkanvekili  Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında saat 15.00’te toplanan Meclis Genel Kurulu’nda 15 Temmuz darbe girişimini kınandı.  Başkanvekili Bahçekapılı da, “15-16 Temmuz halkımızın millî iradeye vücut vererek sahip olduğu egemenliği koruma mücadelesidir ve halkımızın demokratik devrim hareketidir” ifadelerini kullandı.

Meclis’in açılışında konuşan Bahçekapılı şunları İfade etti:

“15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı, üst aklın kontrolündeki malum örgüte mensup ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içinde yuvalanmış bir avuç terörist, milletimize ve devletimize karşı hain bir darbe teşebbüsünde bulundu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a dönük suikast denemesiyle eş zamanlı başlayan bu alçak darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığımız, Özel Kuvvetler Komutanlığımız, Emniyet birimlerimiz, medya ve yayın sağlayıcı kurumlarımız işgal edilmeye çalışıldı. Vatandaşlarımız şehit edildi. Gazi Meclisimiz savaş uçaklarıyla bombalandı. Olayların en sıcak anında ise Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu Meclis’i, bombalar altındayken Meclis Başkanımızın başkanlığında darbeye karşı dik durdu. Parti gruplarımız, milletvekillerimiz çalışmalarını bu şartlar altında ara vermeden sürdürdü, yekvücut oldu. Meclisimiz bu demokratik duruşu sergilerken aziz halkımız Emniyet güçleriyle beraber tankların, kurşunların üzerine yürüdü, savaş uçaklarından korkmadı.
Bilinmelidir ki dünya siyasal tarihinde böyle bir Meclis destanı yoktur. Millet olma iradesini kendini feda ederek gösteren böyle bir halk yoktur. Bu halk bizim halkımız, bu millet bizim milletimizdir, bu Meclis bizim Meclisimizdir.
Bilinmeli ki 15-16 Temmuz halkımızın millî iradeye vücut vererek sahip olduğu egemenliği koruma mücadelesidir ve halkımızın demokratik devrim hareketidir. 15-16 Temmuz halkımızın millî, yerli, demokrat ve cesur kurumlarına, Cumhurbaşkanına, Türkiye Büyük Millet Meclisine, demokratik Hükûmete, kahraman ordusuna, kahraman emniyet güçlerine sahip çıkma destanıdır.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.