Öne Çıkanlar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır çin türkiye sıla Dantel başbakan yıldırım chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu almanya istanbul Prof. Dr. Dilek Erkan

Öz Ağaç-İş Sendikası "OHAL" Gerekli
HAK-İŞ'e bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası 15 Temmuz darbe girişimi sonrası alınan olağan üstü hal kararının gerekli olduğunu ve alınan kararı desteklediklerini bildiren bir yazılı azçıklama yayımladı.
HAK-İŞ'e bağlı Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Tuncay Dolu yayımlanan açıklamada, kanlı 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından alınan olağanüstü hal kararının gerekliliğine değindi. 

 Aynı zamanda hukukçu olan ve olağanüstü hal durumunu kabullenmek zordur diyerek durumun ciddiyetini vurgulayan Dolu, şuan ki ohal durumunun demokrasinin güçlenmesi adına gerekli olduğunu belirtti. Dolu sözlerini söyle sürdürdü;
 
"Herkes kabul etmelidir ki yaşadığımız bu kanlı darbe girişimi, sadece ordunun içindeki bir grup hainin gerçekleştirdiği bir olay olarak görülemez. Bu durum çok daha büyük bir egemenlik sorunudur ve devletin hemen hemen tüm kurumlarında bu hainlerin varlığı bilinmektedir. Bu yüzden demokrasinin daha da güçlenmesi adına ohal kararı önemli ve gereklidir. Düşünün, Bir ülkede asker kamuflajı giymiş hain bir grup, yine bu ülkede ki hukukçu, akademisyen, bürokrat kılığı altındaki hainlerinde desteğini alarak halkını, polisini, şerefli silahlı kuvvetlerini hatta Milletin Meclisini bombalıyor, Cumhurbaşkanı ve Başbakanına suikast düzenleyecek kadar gözü dönüyor. Bu nedir! Bu vatanı satmak değil de nedir? Bu savaş değildir de nedir? Bu paralel yapının Devletin hemen hemen tüm kurumlarında nüfus ettiğini bilerek hiç bir şey yokmuşçasına devam etmek demokrasinin devamiyetini bile bile tehlikeye atmak değil de nedir?   
 
Tüm bunlar düşünüldüğünde Devlet içindeki hain paralel yapılanmanın gücü anlaşılmakta ve bir an önce virüs gibi yayılmış ve yayılan bu yapının temizlenmesi gerekmektedir. Bunun için olağanüstü hal gereklidir. Millet olarak ilerleyen zamanlarda tekrar darbe ve bu tür tehditlerle karşı karşıya kalmamak ve tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak altında ilelebet yaşamak istiyorsak devlet içindeki bu yapılanmanın tamamen temizlenmesi şarttır ve bir an önce tedbirler alınmalıdır.
 
Şuan ki ilan edilen OHAL durumu sıkıyönetim ile karıştırılmamalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi kimse normal hayatından ödün vermeyecek. Ancak, normal hayatın sürekliliğini sağlamak için de  acil tedbirlerin alınması ve uygulanması gerekli.  
 
Biz de, on binlerce üyesi olan bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak, alınan olağanüstü hal kararını ve bu yapılanmanın tamamen temizlenmesi için hükümetin kararlı mücadelesini destekliyoruz." denildi.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.