Öne Çıkanlar terörist çin Sera Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan fibabanka Gözcüler filminin yeni posteri CHPli Çakırözer: Devlet Çiftçinin Derdine Derman Olmalı Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler TOGGun yeni modeli TAVdan İlk Dokuz Ayda 753 Milyon Avro Ciro Doğanlar Holding Muğlada tarihi Şeyh Camii

TÜSİAD: "Üzerimize Düşeni Yapıyoruz"

Çeşitli olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin yatırım için bir cazibe merkezi olma potansiyelini koruduğunu, bu potansiyeli güçlendirmek için gerekli reformların süratle hayata geçirilmesi gerektiğini belirten TÜSİAD, “Bu konuda iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 
TÜSİAD 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. TÜSİAD, 15 Temmuz Cuma akşamı demokrasiye karşı gerçekleştirilen bu darbe girişimine karşı, siyasi partiler ve toplum kesimlerinin, hep bir arada ortak bir duruş sergilediğini söyledi. Bu ortak duruşun çok değerli olduğunu ifade eden TÜSİAD, sergilenen bu tutumun demokratik standartların daha da yükseltilmesi ve hukukun üstünlüğünün perçinlenmesi için devam etmesi gerektiği belirtilirken, ekonomiye ilişkin değerlendirmeler yaptı.
 
Açıklamalarında, “Demokrasimize karşı yapılan müdahale girişimi sonrasında gerek hükümetimizin, gerekse Merkez Bankamız başta olmak üzere ekonomiden sorumlu denetleyici ve düzenleyici kurumlarımızın yaptığı girişimler ve aldıkları tedbirler ile piyasalara güven telkin edildi” ifadeleirini kullanan TÜSİAD açıklamalarını, “Burada en önemlisi şeffaflığın ve öngörülebilirliğin sağlanmasıydı. Nitekim Başbakan Yardımcısı Sayın Şimşek ve Merkez Bankası Başkanımız Murat Çetinkaya’nın yabancı yatırımcılar ile dün akşam yapmış olduğu toplantı bu doğrultuda önemli bir adım oldu. Bu çabaların karşılık bulmasını bekliyoruz” diyerek sürdürdü.
 
Açıklamada çeşitli olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin yatırım için bir cazibe merkezi olma potansiyelini koruduğu, bu potansiyeli güçlendirmek için gerekli reformlar belli olduğu ve bu reformların süratle hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi. TÜSİAD, bu konuda iş dünyası olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini de vurguladı
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.