Öne Çıkanlar Covid19 Koronavirüs İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener suriye palandöken Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer atatürk İdlib şehit Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

YASED, Dünya Fikri Mülkiyet Günü Mesajı Yayımladı

Uluslararası Yatırımcılar Derneği-YASED’den “Dünya Fikri Mülkiyet Günü” dolayısıyla yayımlanan mesajda, Türkiye’nin küresel rekabet gücünün artırılabilmesi için, Fikri Mülkiyet Haklarının “Sınai Mülkiyet Kanunu” ile güvence altına alınıyor olmasının önemine dikkat çekildi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED), 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Türkiye'nin Sınai Mülkiyet Haklarını uluslararası standartlarda güvence altına alması, sürdürülebilir yatırım akışı için daha rekabetçi bir ülke konumuna gelmemize dair atılacak çok önemli bir adımdır” denildi.

YASED Başkanı Ahmet Erdem, konuya ilişkin açıklamasında, “TBMM gündeminde yer alan Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısının uluslararası mevzuat ile uyumlu bir yasal ortam ve hak ihlalleri ile etkin mücadele imkanı sağlayacak olmasını çok önemsiyoruz. Yeni Kanun Tasarısının oluşturulması esnasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın özel sektörle yaptığı kapsamlı istişare ve görüş alma sürecini de takdirle karşılıyoruz. Bu alanda yapılması beklenen düzenlemelerin ülkemizin fikri mülkiyet hakları endeks sıralamasını iyileştirmesini ve kanun tasarının meclis tarafından en kısa zamanda onaylanmasını temenni ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.