Öne Çıkanlar türkiye gündem özeti galatasaray ihracat çin bugünün gündemi kınama CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Metina burgan bank dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti

Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız: Afrin Harekatı PKK’ya Yönelik

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, TSK’nın Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı için “PKK’ya yönelik bir harekattır” dedi. Yıldız, Irak Başbakanı Haydar Abadi için “Abadi, bu harekatın ardındaki nedenleri ve meşruiyetini anladığını bize iletti” dedi.

Bağdat’ta Rudaw muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Fatih Yıldız, Afrin operasyonuna ilişkin “Afrin’deki harekat PKK’ya yönelik bir harekattır. Adı ne olursa olsun PKK’ya yönelik bir harekatttır. PKK dört ülkede farklı isimler altında mevcudiyetini sürdürüyor. PKK’nın bu coğrafyadaki devamlılığını sağlamak ne Suriye’nin ne İran’ın ne Irak’ın ne de Türkiye’nin işine gelir” şeklinde konuştu. Büyükelçi Yıldız şunları da söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımız  Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Abadi ile de bu konuyu görüştü. Başbakan Abadi, bu harekatın ardındaki nedenleri ve meşruiyetini anladığını bize iletti. Bu zaten hepimizin ortak kaygısı bu olmalı. PKK’yı Afrin’den başlayarak ne Sincar’da, ne Mahmur’da ne de Kadil’de var etmememiz gerekiyor.”

Fatih Yıldız, Irak Kürt Bölgesi’ye yönelik soruları yanıtlarken de  “IKYB Irak’ın bir parçasıdır ve bizim değer verdiğimiz bir parçasıdır. Türkiye’nin komşularından beklentisi, birlik ve bütünlük içinde hareket etmeleridir. Irak da bizim en önemli komşularımızdandır” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.