Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği

Bu Kursu Bitiren İşsiz Kalmıyor

Mamak Belediyesi, Antalya Can Kurtaranlar Eğitim Merkezi ile birlikte havuzlarda veya denizlerde cankurtaranlık yapmak isteyenler için Mamak Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nde cankurtaranlık kursu düzenledi. 3 gün süren kursta cankurtaranlık eğitimi alan yaklaşık 15 cankurtaran adayı, kursun ardından yaz tatili süresince Antalya’da plajda ve havuzda cankurtaranlık yapacak. Kurslara katılan öğrencilerin önemli bir meslek dalında uzmanlaşacağını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mesleki eğitim kurslarımızın yenisi olan cankurtaran kursu eğitimlerimiz başladı. Kursumuza katılan gençlerimiz önemli bir meslek dalında uzmanlaşacak” dedi.

 

Mamak’ta Cankurtaran yetişiyor

Teorik ve uygulamalı derslerin verildiği kursta, boğulan birine nasıl müdahale edileceği, sudan çıkarıldıktan sonra yapılacak ilk yardım gibi hayati konularda Antalya Can Kurtaranlar Eğitim Merkezi Yöneticisi ve aynı zamanda Türkiye Su Altı Federasyonu yetkilisi Sinan Duru tarafından eğitim verildi. Kursiyerler havuz çalışmalarında suda baygın kazazede taşıma, su içerisinde panik haldeki biri ile boğuşma ve etkisiz hale getirip taşıma şekillerini, mankenler üzerinde uygulamalı suni solunum kalp masajı, yaralılara müdahale konularında eğitim gördüler. Havuz içerisinde yaşanacak kazalara ilk müdahaleyi yapabilmek ve ambulans gelene kadar hayat kurtarabilmek için, cankurtaran eğitimini tamamlayan kursiyerler önümüzdeki günlerde de sertifikalarını alacak.

 

Kurslar talebe göre devam edecek

Yüzme havuzlarındaki ve kendi tesislerindeki cankurtaran ihtiyacını dikkate alarak açtığı cankurtaran kursunda 15 genci yeni meslek sahibi yapan Mamak Belediyesi, talep gelmesi halinde yeni kurslar açmaya devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.