Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti bugünün gündemi kınama dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Metina burgan bank

Çukurova’da Kadınlar Meslek Kurslarından Memnun

Atatürk Kadın Yaşam Köyü’ndeki meslek kurslarına giden kursiyerler, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i makamında ziyaret etti. Kursiyerler, eğitimleri süresinde yaptıkları el işlerini Başkan Çetin’e takdim etti.

Çukurova Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nde, pastacılık, bakır işlemeciliği, sanat tasarımı, mefruşat, bilgisayarlı makine nakışı, ahşap oyma, dokuma kurslarından yararlanan kursiyerler, projeden memnun olduklarını belirterek, Çetin’den kurs çeşitliliğinin artması talebinde bulundu.

Eğitmenleri ve kursiyerleri dinleyen Çetin, 300 kursiyerin hali hazırda kurslardan yararlandığını belirterek, “İlk kursiyerlerimiz, eğitimlerini tamamladı ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle alacaklar. Kurslarımıza, talepler yoğunlaşınca, eğitimci arkadaşlarımızın da önerisiyle, ikili eğitim sistemine geçtik. Sabah ve öğlen olmak üzere, ikili eğitimlerimizi sürdüreceğiz. O zaman daha çok kadınımız bu kurslarımızdan faydalanacak. Kadınlarımız burada öğrendikleriyle, hem ev ekonomilerine katkı koyacaklar, hem de çalışmak istediklerinde daha rahat iş imkanı bulabilecekler” dedi. 

Çetin, halktan gelen talepler üzerine aşçılık, ebru sanatı, kuaförlük ve el sanatları kurslarının da yakın zamanda açılacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.