Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Eşi Emine Erdoğan’a Anlamlı Hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a, İstanbul Gençlik Festivali’nin açılış günü Kağıthane Belediyesi El Yapımı Kağıt Atölyesi standını ziyaretleri sırasında; üzerinde kendi resimlerinin yer aldığı çerçeveletilmiş el yapımı kağıt hediye edildi.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali ve Etnospor Kültür Festivali; yurdun dört bir yanından gelen ziyaretçilerin yanı sıra birçok siyasetçi, işadamı,sanatçı ve sporcuyu ağırladı. Festivallerde Kağıthane Belediyesi de El Yapımı Kağıt Atölyesi standıyla yer alarak; ilçenin 600 yıllık geleneği el yapımı kağıtçılığı, festivali ziyarete gelen katılımcılara tanıttı.



Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan açılış sonrası festivalde yer alan stantları birlikte gezdi. Gezi sırasında Kağıthane Belediyesi El Yapımı Kağıt Atölyesi standını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a üzerinde kendi resimlerinin yer aldığı çerçeveletilmiş el yapımı kağıt hediye edildi.
Hediyeyi çok beğendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan;  müsait en yakın zamanda Kağıthane Belediyesi El Yapımı Kağıt Atölyesi’ni ziyarete geleceklerini belirterek teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan daha sonra stantta bulunan diğer el yapımı kağıt ürünlerini de yakından inceledi.

El Yapımı Kağıt Atölyesi standını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ziyaret etti. Bakan Albayrak’a ziyareti sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu 15 Temmuz Şiir Yarışması’nda birinci olan şiir, el yapımı kağıda baskı resmi uygulanarak çerçeveletilmiş haliyle hediye edildi.Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan’a ise çeşitli bitkilerin el işiyle hamur haline getirilmesiyle oluşturulan el yapımı kağıt hediye edildi.

 

Her iki festivalde de ziyaretçilerin El Yapımı Kağıt Atölyesi standına ilgisi yoğundu. Ziyaretçiler atık kumaş ve kağıtlardan el yapımı kağıt yapmayı deneyimleme fırsatı buldu. Stanttaki çalışmaları yerinde inceleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ‘’ El yapımı kağıt üretiminin Kağıthane’deki tarihinin İstanbul’un fethine kadar uzandığını biliyoruz. İstanbul fetih olunurken bölgede kağıt değirmenleri mevcutmuş. Zaten Kağıthane adını da buradan alıyor. Biz de 600 yıla yaklaşan bu geleneği hem ulusal hem de uluslararası boyutta tanıtmak amacıyla festivallere katıldık. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere festivale gelen vatandaşlarımızın el yapımı kağıtçılığa olan ilgisi bizi oldukça memnun etti’’ dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.