Öne Çıkanlar türkiye galatasaray ihracat çin gündem özeti ak parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gündem özel meme kanseri Metina milliyetçi hareket partisi astım

Hobbit Evini, Ankara Büyükşehir Otoparkı Yaptılar

-Yeni CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye yönetimi Ankara'nın parklarını bir türlü sevemedi. Ankapark çürümeye terkedilirken en büyük benzerlerinden Ankara Altınpark'ın durumu görenlerin içini sızlattı. Altınpark'ta bir zamanlar Hobbit Evi olarak adlandırılan yapı CHP'li belediyenin otoparkı oldu.



-Altınpark'ta Ankara'ya geçmişte hizmet etmiş tüm belediye başkanlarının büstlerinin bulunduğu bir galeri yer alıyor. Ancak büst galerisinin atık eşya, çer çöp arasındaki görünümü Ankaralıların tepkisini çekiyor.

-Ankara'nın en büyük parkı Altınpark bir zamanlar kentin gözde noktalarından biriydi, ancak şu anda adeta mezbele halinde. Çin lokantasını ot bürümüş, Mansur Yavaş'ın yerleştirdiği yeni büfelerden ve paten pisti olduğu söylenen yapıdan yükselen korkunç volümdeki müzikler(!) nedeniyle Ankaralılara nefes alma ve spor yapma imkanı sağlayan parka ilgi iyice azalmış durumda.

-Spor yapmak için Altınpark'a gelen başkentilerin sigara dumanı ve mangal kömürü duman bulutları karşılıyor.  

ANKARA(ANKA) - "Bir zamanlar bir kovukta, küçük bir Hobbit yaşardı" diye başlayan efsanevi macera acıklı sona erdi. Çünkü o Hobbit evi şimdi Yeni CHP'li Ankara Büyükşehir'in "belediye otoparkı" oldu. Altınpark'taki Hobbit evi kayıplara karışırken parktaki ticari işletmelerden yükselen korkunç müzik sesi ve parkın mezbele hali vatandaşların tepkisini çekiyor, Vatandaşlar, "Böyle belediye mi olur? Belediye Altınpark'a el atsın. İlkel işletmeciliği bitirsin. Pandemi döneminde buraya da tabiatla iç içe olmaya kuş sesi, ağaç hışırtısı dinlemeye geliyoruz. Adi pavyon müziği değil. Müzik çalınmasın, Bizim parklarımız da Avrupa parkları gibi olsun" şeklinde tepki gösterdiler.

Yeni CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi parklara bir türlü ısınamadı. Anka Park çürümeye terk edildi. Böylece Ankara, medeni dünyada "Tema Parkı" olmayan başkentlerden biri oldu.

-"CHP'NİN PERSONEL DEPOSU AMA İLGİLENEN YOK"

Ankara'nın bir zamanlar en gözde ve büyük parkı olan Altınpark'ın mezbele hali ise başkentlilerin tepkisini çekiyor. Parkın kuzeyinde bulunan, taşlardan yapılan, vatandaşların ziyaret etmeyi ve fotoğraf çektirmeyi sevdikleri bahçeli Hobbit evi yok oldu. Hobbit evi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin durmadan aldığı motorlu taşıtlar için otopark oldu.

-"YAZIKLAR OLSUN! ANKARA BELEDİYE BAŞKANLARI ÇÖPLÜK İÇİNDE"

Altınpark'ta bütün Ankara Belediye Başkanlarının büstlerinin yer aldığı bir açık hava galerisi bulunuyor. Ancak galerinin içinde bulunduğu durum vatandaşların tepkisine yol açtı. Büstler civardaki işyerlerinin hurda, atık malzeme, çer çöp, sandalye, masa gibi malzemelerle iç içe halini gören Başkentliler, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni kente hizmeti geçen başkanların anılarına saygıya davet ettiler. Vatandaşlar "Altınpark tam bir mezbeleye döndü. Her yerden zevksizlik ve ilkellik akıyor. Taşları mavi badana boyasıyla boyayıp kıyı yapmışlar. Su kuşlarının kafesini aynı mavi badana boyasıyla boyamışlar, zaten ortada su kuşu yok. Eskiden vardı" dediler.

-"HUZUR BULMAK İSTİYORSANIZ ALTINPARK'A GELMEYİN"

Ankara Altınpark'ta tam bir gürültü rezaleti de yaşanıyor. Vatandaşlar tepkilerini "Pandemi önlemlerinden bunalıp Altınpark'a gelip bir ağacın altında kitap okumak veya kuş böcek sesi, ağaç hışırtısı dinlemek ve birkaç saat huzur bulmak istiyorsanız, çocuklara ağaçları, hayvanları tanıtmak istiyorsanız Altınpark'a gelmeyin" sözleriyle ifade ettiler.

Gerçekten de Altınpark'ın tam ortasından bulunan bir tesisten korkunç bir volüm ile devamlı olarak müzik yayını yapılıyor. Aynı paten tesisinin çevresinde bulunan ticari yapılardan da yüksek sesli müzikle karışan ve gürültü haline dönüşen bu kirliliğe Mansur Yavaş yönetimi tarafından parka yerleştirilen büfelerden çalınan müzik(!) ekleniyor. Görevleri arasında gürültüyle mücadele de bulunan CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin acizliği bu konuda da vatandaşın tepkisini çekiyor.

-ALTINPARK'TA "DUMAN" YASAKLANSIN

Altınpark'ın çiçek tarhları iyi durumda değil. Çoğunu yabani ot bürümüş durumda ve bakımsız. Bu arada görevli personel aralardan fırsat buldukça parkın çiçek tarhlarını iyileştirmek elinden geleni yapıyor.

Bir zamanlar Ankara'nın en iyi restoranlarından biri olan Çin Lokantasının mezbele hali görenleri şaşırtıyor. Çin büyükelçiliği'nin katkısıyla kurulan Çin lokantasının parktaki sürekli gürültülü müzik yayını nedeniyle bırakıp kaçtığı iddia ediliyor.  

Altınpark'taki ilkellik ziyaretçi profiline de yansımış durumda. Mekanı özellikle spor yapmak için kullanan kişiler ve aileler bazı genç grupların yüksek sesle küfürlü konuşarak edebe aykırı tavır hal hareket ve söylemlerle ortamı rahatsız ettiklerini belirtiyor.

Bölge Ankara'nın en yoğun Suriye Irak göçmeni nüfusunu barındırmasına rağmen Altınpark'ta bu kesimden aileler nadiren görünüyor. Parkı spor yapmak için kullanan vatandaşlardan biri Irak ve Suriyelilerin kendilerine saldırılmasından ve sözle taciz edilmekten korktukları için Altınpark'a gelmediklerini bildirdi.

Parktaki ilkellikler saymakla bitmiyor. Yürüyüş veya spor yaparken korkunç sigara dumanı bulutu veya bazı "restorant"ların dış bölüm veya bacalarından yükselen korkunç mangal kömürü, semaver duman bulutları içinde kalabiliyorsunuz.

Bütün bunlar parkta yüzlerce kamu ve "özel sektör" çalışanı olmasına rağmen işini bilen adam ve profesyonelce yönetim bulunmamasından güvenlik önlemlerinin yetersiz kalmasından kaynaklanıyor.

-ŞEHİR KONAKLARI NE İŞE YARAR?

Altınpark'ta Ankara'nın çevresindeki illerin adı verilen ve "konak" denilen bazı şekilsiz yapıların ne işe yaradığı da öğrenilemedi. Bu konuda kendilerine soru yöneltilen park görevlileri, konakların "kapalı" olduğunu belirttiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.